Dienstenbond CNV



23 juni 2008

Cao uitvaartverzorging: de tussenstand

We hebben met de werkgevers in de uitvaartverzorging inmiddels 4 onderhandelingsrondes achter de rug.

Tijd voor een tussenstand. Zoals u zich zult herinneren kwamen de werkgevers oorspronkelijk met voorstellen voor een volstrekte flexibiliteit van de arbeidstijden en een voorstel om in het eerste jaar het inkomen bij ziekte te korten. Ook stelden ze voor om een collectieve verbetering van het inkomen zo ongeveer achterwege te laten.

Toen bleek dat we vastliepen heeft CNV Dienstenbond in overleg met de andere bonden het overleg opgeschort. Vervolgens hebben we de integrale voorstellen van de werkgevers naar de leden gezonden en op verschillende plekken in het land bijeenkomsten belegd om de mening van de leden te peilen.

Het standpunt van de leden was heel duidelijk: geen verdere flexibilisering, geen verslechteringen en een duidelijke verbetering van het inkomen. Gesterkt door die uitgesproken mening hebben we de onderhandelingen hervat.

De onderhandelingen zijn taai en worden op het scherpst van de snede gevoerd. En we zijn er nog niet. Op tal van punten staan partijen nog ver van elkaar. Op 14 juli is er weer een onderhandelingsronde. CNV Dienstenbond hoopt dat er dan forse stappen gezet kunnen worden. We houden u van het verloop nauwgezet op de hoogte.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met de verantwoordelijk bestuurder Steffe Bak. Dat kan via telefoon nummer : 035-6460580 of via email : s.bak@remove-this.cnvdibo.nl