RVD/Kon.Huis nr. 124: Prins van Oranje - Prinses Màxima - Zaragoza

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA AANWEZIG BIJ NEDERLANDSE DAG EXPO ZARAGOZA 200

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden zijn dinsdag 25 juni in Spanje aanwezig bij de Nederlandse Dag die ter gelegenheid van de internationale tentoonstelling EXPO Zaragoza 2008 wordt georganiseerd. Het thema van de Expo is Water en Duurzame Ontwikkeling. De Expo wordt van 14 juni tot 14 september 2008 in Zaragoza gehouden en er nemen meer dan 100 landen aan deel.

De Nederlandse Dag vindt plaats op 25 juni. Het thema van het Nederlandse paviljoen is Bouwen met de Natuur en beeldt het innovatieve waterbeheer uit waarmee Nederland de afgelopen jaren internationaal bekend is geworden. Ook de internationale inspanningen van Nederland op het gebied van waterzuivering en rioolwaterverwerking komen aan bod. Het paviljoen heeft de vorm van een dijk. De bezoekers krijgen een film te zien over hoe de strijd tegen het water in Nederland is veranderd naar een leven met het water in harmonie met de natuur. Acht interactieve zuilen geven informatie over wat Nederland te bieden heeft op het gebied van water- en deltatechnologie en sanitatie.

De Nederlandse deelname wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van het bedrijfsleven en de bijdragen van zes ministeries: Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking, Economische Zaken, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Verkeer en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Noot voor redacties (