Uitnodiging aan de redacties: Kick-off Zorg en Dwang

Persbericht | 23-06-2008

Het kabinet wil nog deze kabinetsperiode met twee nieuwe wetsvoorstellen komen voor de geestelijke gezondheidszorg: onvrijwillige zorg (herziening van de Wet Bopz) en forensische zorg (geestelijke gezondheidszorg als onderdeel van een straf). Daarbij gaat het om mensen met een psychische stoornis of een verstandelijke beperking. Zij hebben zorg nodig die onvrijwillig, onder drang of dwang, wordt verleend.

Ter voorbereiding op deze regelgeving wordt woensdag 25 juni 2008 een bijeenkomst georganiseerd in de Leeuwenberghkerk, Servaasbolwerk 1a te Utrecht met onder meer vertegenwoordigers van branche- en koepelorganisaties, patiënten- en cliëntenorganisaties, en advies- en bestuursorganen op het gebied van zorg en van justitie. Minister Hirsch Ballin van Justitie en minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport houden een toespraak. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Centraal staat het maatschappelijke belang, dat gediend is met beide wetsvoorstellen. Ook wordt gekeken naar de samenhang en de overeenkomsten tussen de wetsvoorstellen vanuit het perspectief van de overheid, van de geestelijke gezondheidszorg en vanuit patiënt, cliënt en zorgontvanger.

Programma:

13.30 uur Ontvangst

14.10 uur Opening door de dagvoorzitter

14.20 uur Minister van Justitie, dr. E.M.H. Hirsch Ballin

14.35 uur Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dr. A. Klink

14.50 uur Pauze

15.20 uur Voorzitter GGZN, mevrouw drs. M.A.M. Barth

15.35 uur Directeur Stichting Patientvertrouwenspersoon, mevrouw H.H.J. Flim

16.00 uur Afsluiting door de dagvoorzitter

Noot voor redacties,