Politie Groningen

Dinsdag 24 juni 2008

Provincie Groningen, 24-06-2008

Groningen: met scooter op auto

Een 41-jarige bestuurder van een bromscooter raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de splitsing van de Johan de Witstraat met de Noorderstationsstraat. De Stadjer verleende op de Noorderstationsstraat geen voorrang aan een 70-jarige automobiliste uit Groningen. De man werd met onder meer letsel aan zijn knie naar een ziekenhuis vervoerd. Onderzoek door de verkeerspolitie toonde aan dat de remmen van de scooter nauwelijks functioneerden. De man was bovendien niet in het bezit van een bromfietscertficaat of een rijbewijs.

Groningen: autokraker aangehouden

Agenten zagen maandagmiddag bij de Peperstraat een bekende autokraker op een fiets met achterop een nagenoeg nieuw autostoeltje, deels verstopt in een vuilniszak. Bij controle kwam eveneens een cd-wisselaar tevoorschijn. De man, een 38-jarige Stadjer, bekende het stoeltje en de wisselaar even ervoor uit een auto te hebben gestolen. Hij beweerde dat de achterklep van de auto niet afgesloten was geweest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: joyrider in de fout

Een 30-jarige inwoner van Hoogezand belandde maandagmiddag in de cel nadat hij op de Europaweg was betrapt op een forse
snelheidsovertreding. De man reed met een snelheid van 143 kilometer per uur langs een lasercontrole van de politie op een plek waar 90 kilometer het maximum is. Nadat de man tot stoppen was gebracht, werd niet alleen duidelijk dat hij niet over een rijbewijs bezat en de auto van een bekende had geleend. De man werd eveneens gezocht omdat hij nog ruim 100 dagen gevangenisstraf tegoed had. De Hoogezandster is ingesloten.

Groningen: koperen regenpijpen weg

Van een woning aan de Heresingel zijn de koperen regenpijpen gestolen. Enkele dagen terug werd al een reeks buizen ontvreemd. De dief keerde in de nacht van zondag op maandag terug en nam ook de resterende leidingen weg. Ook werd een aantal bliksemgeleiders weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Warffum: autos op elkaar

Twee autos botsten maandagmiddag nagenoeg frontaal op elkaar op de Onderdendamsterweg bij Warffum. Daarbij raakten een 49-jarige automobiliste van Warffum en haar 13-jarige passagiere dusdanig gewond dat beiden naar een ziekenhuis in Groningen moesten worden gebracht. De aanrijding ontstond vermoedelijk doordat een 22-jarige automobiliste, eveneens uit Warffum afkomstig, onvoldoende rechts hield. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Delfzijl: bekeuringen bij controle

Bij een bromfietscontrole door de politie maandagmiddag in Delfzijl werden tien bekeuringen uitgedeeld. Vijf bestuurders gingen op de bon omdat hun tweewielers waren opgevoerd. De andere bekeuringen waren onder meer voor een gladde band, een kapotte stuurinrichting, het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een voetgangersgebied.

Uithuizen: man aangehouden

Een 33-jarige inwoner van Uithuizen werd dinsdagochtend vroeg in zijn woning aan de Ripperdadrift door de politie aangehouden nadat hij volgens zijn vrouw haar met een mes had bedreigd. Kort ervoor had de man het raam van de voordeur ingeslagen. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten.

Warffum: jongens aangehouden

Twee jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Winsum werden maandagnacht in Warffum aangehouden nadat ze bij een schoolfeestje binnen wilden dringen. Omdat ze geen leerling van de school waren, mocht het tweetal niet naar binnen. De knapen klommen vervolgens over een hek en een dak. Ze werden op het terrein door de beveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen.

Stadskanaal: hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de J.F.H. Meijersstraat in Stadskanaal werd maandag door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten kwamen juist op tijd; de bewoner was druk bezig met het afknippen van de toppen. In totaal werden ruim 100 planten en 30 stekken aangetroffen. De stroom werd illegaal voor de meter afgetapt. Tegen de bewoner, een 29-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scheemda: vrachtwagen botst op truck

Dordat hij onwel was geworden, botste een 57-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Veendam maandagmiddag bij een benzinestation op rijksweg A7 bij Scheemda achterop een geparkeerde vrachtwagen. Deze truck botste door de klap vervolgens achterop een eveneens stilstaande truck met oplegger. De 57-jarige vrachtwagenchauffeur werd met onder meer een hersenschudding en gebroken ribben naar een ziekenhuis vervoerd. De cabine van zijn truck raakte kompleet vernield. De man was vermoedelijk al op de A7 onwel geworden maar wist nog de afrit naar het benzinestation op te rijden. Daar raakte hij buiten bewustzijn waarna zijn vrachtwagen achterop de eerste stilstaande truck botste. Behalve de Veendammer raakte niemand gewond. Het duurde geruime tijd voordat de vrachtwagens waren afgesleept.

Hoogezand: arrestaties na vernieling

Twee jongens van 18 en 16 jaar, respectievelijk afkomstig uit Hoogezand en Zuidlaren werden maandagnacht in Hoogezand op de Spoordijk door de politie aangehouden. De agenten zagen de twee jongens en een meisje in de omgeving van een woning aan de Stationsweg waarvan met een bierfust een raam was ingegooid. De drie gingen er eerst vandoor maar werden even verderop achterhaald. De jongens werden gearresteerd omdat zij voldeden aan het signalement dat een getuige van de vernieling had opgegeven. De 18-jarige bekende dat hij uit wraak het raam had ingesmeten. Bij het bewuste adres zijn de laatste tijd vaker vernielingen aangericht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Westerlee, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 748, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, Nijverheidsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 649, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Veendam, Lloydsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1986, aantal overtredingen: 123, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.