Persberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 25-06-2008

Verdachte situatie

VIANEN Op dinsdagavond 24 juni gedroegen meerdere mannen zich verdacht. Zij werden gecontroleerd, maar hadden nog geen strafbare feiten gepleegd.

Rond 22.25 uur zag een getuige dat mannen zich verdacht gedroegen op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Prins Bernhardstraat. De mannen stapten uit een bestelbus en voelden aan de portieren van meerdere voertuigen, maar die waren kennelijk allen afgesloten. De getuige belde 112 en de politie ging met meerdere eenheden ter plaatse.

Op het moment dat de eerste agenten bij het parkeerterrein aankwamen, wilden de mannen net met hun bestelbus het terrein afrijden. De bestuurder kreeg een stopteken en de agenten controleerden de inzittenden, drie Utrechtse mannen, twee van 20 jaar en één van 29 jaar oud. Ook de inhoud van het bestelbusje werd bekeken. Daarbij werd niets bijzonders aangetroffen.

Bij onderzoek op de parkeerplaats bleek geen één voertuig te zijn opengebroken. Daar de drie Utrechters niets strafbaars ten laste kon worden gelegd, mochten zij na de controle hun weg vervolgen. Vermoedelijk waren zij door de snelle melding van de getuige en komst van de politie bij hun activiteiten gestoord.