Gemeente Ermelo


Ontwerpbestemmingsplan Ermelo-West

Voor het westelijke deel van de bebouwde kom van Ermelo ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Dit bestemmingsplan zorgt voor het actueel maken van de huidige bestemmingsplannen De Maat 1979, De Leemkulen 1989 en West 1978.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft in het najaar van 2007 ter inzage gelegen. Hieraan voorafgaand heeft er een informatiebijeenkomst plaatsgevonden in de Leemkuul.

Tijdens deze informatieavond zijn verschillende toekomstige ontwikkelingen in de wijk doorgesproken. Met de aanwezigen is afgesproken dat bij verdere ontwikkelingen rondom het Woonzorggebouw bij de Leemkuul, een 3e bouwlaag bij de portiekwoningen aan de Eksterstraat en de Spechtstraat en/of de aanleg van de verlengde van de Tweede Verbindingsweg opnieuw een informatieavond voor omwonenden wordt georganiseerd. Zover is het op dit moment nog niet.

De ontwikkelingen rondom de Leemkuul, de portiekwoningen aan de Eksterstraat en de Spechtstraat en de aanleg van de verlengde van de Tweede Verbindingsweg zijn nog niet ver genoeg gevorderd om de nieuwe situatie met de omwonenden door te spreken en op te nemen in het ontwerpbestemmingsplan.

In het ontwerpbestemmingsplan is nu de bestaande situatie bestemd. Daarnaast is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarbij het college van burgemeester en wethouders te zijner tijd de bestemming en de bouwvlakken onder verschillende voorwaarden kan wijzigen. Maar voordat van deze wijzigingsbevoegdheid gebruik zal worden gemaakt, zal er eerst een informatieavond komen om de omwonenden te informeren over de plannen.

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast op verschillende punten aangepast naar aanleiding van de ingediende inspraakreacties en het vooroverleg met verschillende instanties, o.a. provincie Gelderland.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 26 juni 2008 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 08.30-12.30 uur. U kunt het bestemmingsplan ook hier downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A.J. van Meerveld-Hop van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0341 56 72 05 of via het e-mailadres a.vanmeerveld@ermelo.nl.