Gemeente Gilze en Rijen

Caimin Douglas bezoekt basisschool Sint Jozef in Rijen

Groep 4/5c van de St. Jozefschool in Rijen is de winnaar van de prijsvraag uit het Kids sportinformatieboekje. Daarom kregen zij Nederlands beste sprinter Caiman Douglas op bezoek. Een verslag van het bezoek dat is gemaakt door groep 4/5c.

Dit schooljaar zijn we weer fijn aan het sporten met het project Kids Sport in Rijen. Tennis en hockey hebben we dit jaar gedaan. In het informatieboekje van Kids sport stond een prijsvraag. Met heel de klas hebben we aan de prijsvraag meegedaan. Na een tijdje krijgt meester Bas een e-mail met het fantastische nieuws dat onze groep de prijsvraag had gewonnen. De prijs is een bezoek van een Nederlandse topsporter in de klas. Veel kinderen hoopten op een bekende voetballer, zoals Klaas-Jan Huntelaar en Johnny Heitinga. In de klas kwam geen voetballer, maar Nederlands beste sprinter Caimin Douglas.

Op de dag dat ons sprintbezoek zou komen, is er toch een beetje spanning. Er wordt gepraat over atletiek, sprinten, meten van de tijd en sprintkleding. De tweede helft van de middag is het eindelijk zo ver. Caimin Douglas komt in de klas. Hij ziet er gespierd uit en heeft een flinke sporttas bij zich. Na een kort praatje laat Caimin zijn sportkleding, sprintschoenen, medailles, estafettestokje en filmpjes zien. Op de filmpjes zien we verschillende sprinten van Caimin en een training met gewichten. Caimin traint met 200 kilogram en dat is bijna net zo zwaar als zes kinderen uit de klas. We mogen dan onze zelfgemaakte vragen stellen. Voordat we naar buiten gaan, krijgen we allemaal een handtekening op een fotokaart en voor in de klas een kalender over sporters bij het Nederlandse leger. Na alle mooie informatie krijgen we nog een les in sprinten. Op het schoolplein laat Caimin de manier van 'zittend' starten zien. We oefenen allemaal mee. Aan het einde van deze korte training mogen we proberen om de sprint van deze snelle sporter te winnen. Zelfs als Caimin rustig start, kunnen we hem niet bijhouden. Onze klas heeft een leerzame en leuke middag gehad.