Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Discussie over budgetverschuivingen

Een voorstel voor enkele technische begrotingswijzigingen leidde 17 juni tot principiële discussies in de deelraadscommissie AZR.

(door: Emile Hilgers / publicatie onder verantwoordelijkheid van de Griffie)

Mosquito's
Omdat externe middelen voor wijkveiligheid onder meer zijn aangewend voor mosquito's wilden diverse fracties nog niet positief adviseren over de betreffende begrotingswijziging. Dit komt terug bij de behandeling in de deelraad op 26 juni, ook omdat de aanpak van jongerenoverlast met mosquito's (hoge geluidsgolven) is opgenomen in de Kadernota 2009.

Overdracht Kamelia
Een ander punt was buurthuis Kamelia, dat sinds juli 2007 wordt geëxploiteerd door Stichting Welzijn Feijenoord/ SWF (voorheen dienst Sport en Recreatie). Nel Noël-Arnold van Leefbaar Rotterdam wilde weten waarom die overdracht had plaatsgevonden. Zij krijgt hierop schriftelijk antwoord, aldus bestuurder Robbert Baruch.

Budgetverschuiving nodig
Hij legde al wél uit waarom een budgetverschuiving nodig was: toen er nog meerdere gebruikers waren, viel het gebouw begrotingstechnisch onder Toerisme, Recreatie en Vrije Tijd (wijkaccommodaties), maar nu SWF het gebouw exploiteert is er één gebruiker en valt het gebouw onder het programma Welzijn (sociaal-cultureel werk).

Niet te sturen
Marco van Lent (PvdA) had moeite met het feit dat het budget voor wijkgebouwen kennelijk niet altijd of slechts gedeeltelijk is opgenomen in het programma waarvoor het gebruikt wordt. Dat zou veel duidelijker moeten, stelde hij. Baruch begreep die opmerking, maar gaf aan dat het om basisuitgaven gaan die toch niet te sturen zijn: "Je moet sowieso de huur betalen".