Gemeente Zoetermeer

150 taalcursisten in het zonnetje - Uitreiking certificaat 'Doe weer mee!'

Ongeveer 150 mensen die hebben deelgenomen aan de cursus 'Doe weer mee!' krijgen op woensdag 25 juni een certificaat uitgereikt en worden speciaal in het zonnetje gezet.
De uitreiking vindt plaats in het ROC ID College, Van Doornenplantsoen 11 en vindt plaats om
17.00 uur.
Reden voor dit feestje is het feit dat zij opnieuw naar school gingen om beter te leren lezen en schrijven. De bijeenkomst wordt geopend en voorgezeten door wethouder Frans Muijzers.

Nog altijd heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking moeite met lezen en schrijven. In de regio Haaglanden hebben jaarlijks ongeveer 600 mensen de moed om daar wat aan te doen. Zij gingen opnieuw naar school om beter te leren lezen en schrijven. Het gaat hier om mensen van jong tot oud en die in Nederland zijn geboren en getogen. Behalve moed is er ook doorzettingsvermogen voor nodig, want het valt niet mee om op latere leeftijd of naast je werk naar school te gaan. Bovendien hebben nogal wat mensen slechte ervaringen met hun school van vroeger.

Alle gemeenten in de regio Haaglanden werken samen om laaggeletterden te stimuleren terug naar school te gaan. De jaarlijkse uitreiking vindt plaats in het kader van de regionale campagne 'Doe weer mee!'. 'Doe weer mee!' is een samenwerking tussen de gemeenten in de regio Haaglanden, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Haaglanden, provincie Zuid-Holland en de drie ROC's.