Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 25 juni 2008

Kenmerk: kt-134

| | |Succesvolle website Tour de France verder uitgebouwd

Op 1 juli gaat de vernieuwde NOS-website van de Tour de France online. Het zeer succesvolle concept van vorig jaar (de site won in 2007 de derde prijs tijdens de Media & Entertainment Innovation Awards) is verder uitgebouwd met o.a. een uitgebreide videopagina waar alle hoogtepunten en samenvattingen direct teruggekeken kunnen worden.

Bij het ontwikkelen van de site werd het volgende simpele uitgangspunt gehanteerd: mensen moeten tijdens hun werk, ook zonder geluid, in één oogopslag kunnen zien wat de stand van zaken in de koers is. Naast de live videostream, worden met behulp van flash-animaties live statistieken direct vanuit de koers beschikbaar gemaakt, waardoor het koersverloop van minuut tot minuut gevolgd kan worden. In één oogopslag zijn de vorderingen in de etappe, uitslagen van tussensprints, tussenklassementen, de situatie in de koers, de kopgroep, et cetera duidelijk. Ook biedt de site een enorme hoeveelheid Tour-informatie, zijn hoogtepunten en samenvattingen eenvoudig terug te kijken en kunnen gebruikers hun eigen filmpjes van de Tour uploaden in het onderdeel TourTube.

In 2007 was de site een enorm succes. De livestream werd in totaal ruim 4,6 miljoen keer opgevraagd. Tijdens de beslissende bergetappe naar de Col d'Aubisque werden de live beelden meer dan 600 duizend keer aangeklikt, waardoor het Nederlandse internet in haar voegen kraakte.

Noot voor de pers,