Ingezonden persbericht


Utrecht heeft duurste studentenkamers

Groningen, 25 juni 2008 - Uit het halfjaarlijks onderzoek van Kamer.nl is gebleken dat Utrecht de duurste studentenkamers heeft van heel Nederland. In Utrecht betaalde de studenten in het eerste half jaar van 2008 gemiddeld 17,81 euro per vierkante meter per maand. Amsterdam kent de sterkste prijsstijging: maar liefst 23% ten opzichte van 2007.

Alkmaar blijkt positief te hebben gepresteerd, de prijs daalde hier van 18 euro per vierkante meter naar 15 euro per vierkante meter. Een daling van rond de 17%. De gemiddelde kamerprijs van alle kamers in Nederland is ongeveer gelijk gebleven , aldus eigenaar Bart Kappenburg van Kamer.nl. De gemiddelde prijs was in 2007 14,57 euro en staat nu op 14,63 euro.

Kamer.nl onderzocht duizenden studentenkamers in alle grote plaatsen van Nederland en kwam tot een top 15. Omdat we dit elk half jaar doen kunnen we goed zien wat bijvoorbeeld effecten zijn van beleid naar aanleiding van dit onderzoek. Zo werden er in Alkmaar vragen gesteld in het college omdat ze eind 2007 de duurste stad bleken te zijn volgens ons onderzoek , aldus Kappenburg, Erg goed om te zien dat wij een steentje hebben kunnen bijdragen en dat Alkmaar nu een positieve ontwikkeling heeft laten zien .

De complete top 15 staat op http://www.kamer.nl/studentennieuws/berichten/utrecht-heeft-duurste-studentenkamers/.