Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 24 juni 2008

Culturele samenwerking met China
Discussiebijeenkomst woensdag 25 juni, 15.00 - 17.00 uur, Felix Meritis, Amsterdam

Wat is de impact van culturele samenwerking met China? Kan het Nederlandse culturele veld een rol van betekenis spelen in de beeldvorming rond en ontwikkelingen in China? Welke samenwerkingsprojecten zijn er en wat zijn daarvan de resultaten? De Stichting Internationale Culturele Activiteiten/ SICA en Felix Meritis nodigen kunstenaars en kenners uit hierover te discussiëren in een bijeenkomst op 25 juni.

Programma
Onder leiding van Frénk van der Linden komen aan het woord: Roosje Klap (kunstenaar en artist-in-residence in het Chinese European Art Centre in Xiamen), Alex Adriaansens (V2_ Instituut voor Onstabiele Media), Frank Kouwenhoven (Stichting Chime, European Foundation For Chinese Music Research) en Thomas Widdershoven / Nikki Gonnissen (ontwerpbureau Thonik). Vervolgens reflecteren Eduard Nazarski (Amnesty International Nederland), Jeroen Groenewegen (sinoloog en promovendus Chinese popmuziek) en Martijn Sanders (Netherlands China Arts Foundation) op de gepresenteerde projecten en op samenwerking met China. Verder vertonen we een aantal door China gecensureerde en goedgekeurde filmpjes van de world one minutes, de tentoonstelling die deze maand te zien is in het Today Art Museum in Peking.

Meer weten?
Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd door de Netherlands China Arts Foundation als onderdeel van Dare2Connect, het gezamenlijk debatpodium van SICA en Felix Meritis. De bijeenkomst is het eerste deel van twee bijeenkomsten over China en kunst en cultuur. Deel twee in het najaar 2008 bekijkt de samenwerking tussen Nederland en China vanuit Chinees perspectief en focust op de vraag wat het betekent om kunstenaar te zijn in China. Lees meer over culturele uitwisseling tussen Nederland en China op www.sica.nl en www.artsfoundation.nl.