Gemeente Bussum

Bestemmingsplan Zuid-West

De gemeente Bussum organiseert op donderdag 26 juni 2008 om 20.00 uur een inspraakavond over de startnotitie Bestemmingsplan Zuid-West.

De startnotitie is de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Zuid-West. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt acht bestaande bestemmingsplannen, geheel of gedeeltelijk. Het gaat om de bestemmingsplannen De Dennen, Franse Kampweg, Kamphoeve, Westereng 83, Franse Kampweg 83, Zandzee 85, Meijerkamplaan en Cruijsbergen.

Op onderstaand kaartje van het plangebied Zuid-West kunt u zien om welk gebied het gaat. In een bestemmingsplan wordt aangegeven waarvoor de gronden in het plangebied gebruikt mogen worden, bijvoorbeeld voor wonen, detailhandel, bedrijven, groen enzovoorts. Ook bevat een bestemmingsplan regels voor het bouwen op de gronden in het plangebied.

Inventarisatie

De huidige bestemmingsplannen vormen de leidraad voor het nieuwe Bestemmingsplan Zuid-West. Maar op bepaalde plaatsen is wel ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied. De gemeente Bussum gaat nu wensen en opmerkingen van de Bussumse bevolking, bedrijven, instellingen en alle overige geĂŻnteresseerden inventariseren. Deze wensen kunnen dan betrokken worden bij het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan.

Inspraakavond

Voor de inwoners en belanghebbenden houdt de gemeente een inspraakavond om de startnotitie verder toe te lichten. Deze toelichting wordt gegeven door het Adviesbureau voor Ruimtelijk Beleid Ontwikkeling en Inrichting (RBOI). RBOI maakt voor de gemeente Bussum het nieuwe bestemmingsplan Zuid-West. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de uitgangspunten die opgesteld zijn voor het nieuwe bestemmingsplan. Hierbij wordt bijvoorbeeld ingegaan op het behoud van de woonkwaliteit, behoud en versterking van de verschillende natuurwaarden en van de aanwezige groen- en bomenstructuur.

Verder wordt door de gemeente Bussum op deze avond de vervolgprocedure voor het maken van het nieuwe bestemmingsplan Zuid-West nader toegelicht.

Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De inspraakavond van donderdag 26 juni 2008 is bestemd voor bewoners en belanghebbenden van het bovengenoemde plangebied Zuid-West.

De inspraakavond wordt gehouden in het gemeentehuis van Bussum en begint om 20.00 uur.

Aanmelden

Bewoners van het gebied en andere belanghebbenden die bij de avond aanwezig willen zijn, dienen zich uiterlijk dinsdag 24 juni 2008 aan te melden bij mevrouw M. de Haan, tel. (035) 692 88 79 of

e-mail: m.dehaan@bussum.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres.

Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de rubriek Bouwen en Wonen, onder het kopje Visie & Beleid, bestemmingsplan Zuid-West. U kunt hier de startnotitie downloaden.Tevens ligt de startnotitie in de periode van 20 juni 2008 tot en met 31 juli 2008 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.