Gemeente Bussum

Presentatie Waterplan Naarden-Bussum

Op donderdag 26 juni aanstaande presenteren het Hoogheemraadschap AGV (Amstel, Gooi en Vechtstreek) en de gemeenten Naarden en Bussum het tweede Waterplan Naarden-Bussum. Hierin staat de gezamenlijke aanpak van het waterbeheer beschreven.

Het Hoogheemraadschap AGV is verantwoordelijk voor de waterkeringen, de kwaliteit en kwantiteit van het oppervlaktewater en de zuivering van het rioolwater in de regio. De taken die dat met zich meebrengt, worden uitgevoerd door Waternet. Waternet en de gemeenten Naarden en Bussum gaan in de komende jaren gezamenlijk een elftal projecten uitvoeren, waarbij verbetering van de waterkwaliteit een belangrijk doel is. Bijvoorbeeld door het afkoppelen van de regenwaterafvoer van het afvalwaterriool en het verbinden van enkele watergangen met nabijgelegen oppervlaktewateren. Maar er is ook aandacht voor het verhogen van de recreatieve waarde, zoals bij de aanpak van het Meertje van Vlek en van de Vestinggracht.

GeĂŻnteresseerde inwoners van Naarden en Bussum zijn van harte welkom bij de presentatie in het stadhuis van Naarden om 15.00 uur.