Gemeente Spijkenisse


Balies in stadhuis in vakantieperiode op donderdag langer open

19 juni 2008

Stadhuis - gevel
De balies van Publiekszaken in de hal van het stadhuis zijn op donderdag in de vakantieperiode langer open. Van 26 juni tot en met 14 augustus zijn ze elke donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur geopend.

Doel van de extra openingsuren is de wachttijden, die in deze periode vanwege de drukte altijd langer zijn, terug te dringen. Na 14 augustus gelden op donderdagen de normale openingstijden van 8.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Afspraak maken
Deze extra openstelling is een van de maatregelen om inwoners van Spijkenisse zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wie een internetaansluiting heeft, kan een bezoek aan het stadhuis zelfs heel precies plannen door een afspraak te maken via het digitaal loket. De wachttijd in het stadhuis is dan minimaal.

Zaken regelen via internet
Een andere manier om wachten in het stadhuis te vermijden, is door via internet zaken te regelen. Mensen kunnen momenteel thuis ongeveer 25 producten helemaal via het digitaal loket afhandelen. Voorbeelden hiervan zijn uittreksels uit de gemeentelijke basisadministratie, diverse vergunningen, verhuizing naar Spijkenisse en het aanmelden van een hond voor de hondenbelasting. Van veel andere producten kunnen aanvraagformulieren gedownload worden. De gemeente biedt de komende tijd steeds meer producten aan via het digitaal loket, een service waarvan steeds meer mensen gebruik maken.