Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Bewoners Tugelawegblokken presenteren hun toekomstplannen

19 juni 2008

Donderdag 26 juni van 17.30 - 19.30 uur presenteren bewoners van de Tugelawegblokken hun toekomstplannen over hun woning en de woonomgeving aan Ymere en Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. De bijeenkomst is in het buurtcentrum Transvaal, Danie Theronstraat 2.

Ymere en het stadsdeel willen de 452 woningen en de woonomgeving van de vijf woonblokken tussen de Tugelaweg en de Retiefstraat, en tussen de Cilliersstraat en de Maritzstraat aanpakken. Bewoners werden nadrukkelijk uitgenodigd om in een vroeg stadium hun ideeën te geven over wat er moet gebeuren. Na een uitgebreid bewonersonderzoek hebben ruim 70 huurders sinds eind april meegedaan aan de werkgroepen Zo wil ik hier wonen!

Schat aan informatie

Eric van Kaam, regiodirecteur Ymere: `Als verhuurder van de woningen vinden we dat we de Tugelawegblokken moeten verbeteren, zodat mensen prettig in deze buurt blijven wonen. Maar we wilden niet zelf bedenken wat er moet gebeuren. Gesprekken met bewoners leveren ons een schat aan informatie op.'

Toekomstdromen

Acht werkgroepen droomden over hun toekomst in de Transvaalbuurt en bedachten verbeteringen, die door illustratoren in sprekende tekeningen werden vertaald. De ideeën van bewoners gaan onder andere over de gewenste diversiteit in de buurt, de indeling van de woningen, de inrichting van de binnentuinen en de speelplekken in de buurt. De bewoners presenteren donderdag zelf hun plannen.

Bewoners presenteren hun plannen

Ymere en het stadsdeel willen tijdens de bijeenkomst luisteren naar de bewonersplannen en zullen een eerste reactie geven. In het najaar presenteren zij een `basisplan' voor de aanpak van de Tugelawegblokken. In de tussentijd zijn er al enkele korte termijnacties afgesproken die in samenwerking met bewoners opgepakt worden.
Reageer