Gemeente Winterswijk


Raad neemt besluiten over Brede School, Hilgelo en Nota Kunst en Cultuur

19 juni 2008

Raadsvergadering 26 juni:

Winterswijk - Op donderdag 26 juni neemt de gemeenteraad onder meer een besluit over de Brede School Oost, het planuitwerkingsproces voor 't Hilgelo en de notitie 'Op weg naar een Nota Kunst en Cultuur'. De vergadering begint deze keer, in verband met het Europees Kampioenschap Voetbal, eerder, namelijk om 17.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1.

Stedenbouwkundige visie Brede School Oost
Het college stelt de raad voor om de voorliggende stedenbouwkundige visie op de Brede School Oost af te wijzen. De stedenbouwkundige visie bevat de randvoorwaarden en mogelijkheden met betrekking tot de gebouwen die op de voorgenomen bouwlocatie passen. Ook is in de visie aangegeven hoe de verkeersafwikkeling het best kan worden gerealiseerd.

Planselectie 't Hilgelo
Het college stelt de raad voor met de combinatie Roelofsgroep/Van Wijnen het planuitwerkingsproces in te gaan. Hierbij moet er aandacht zijn voor een aantal beoordelingspunten, waaronder de inpassing van het kuurnatuurhotel, het parkeren, de ontsluiting, de centrale voorzieningen en de beeldkwaliteit.

Notitie 'Op weg naar een Nota Kunst en Cultuur'
Op 22 mei 2008 organiseerde de gemeenteraad in theater 'De Storm" een rondetafelgesprek over het beleidsterrein Kunst en Cultuur. Het college gaat in de notitie 'Op weg naar een Nota Kunst en Cultuur' in op de uitkomsten van dat rondetafelgesprek en het beleidskader 2008-2011. Aan de fracties wordt gevraagd te reageren op het rondetafelgesprek en de notitie. Het college stelt de raad voor de notitie voor kennisgeving aan te nemen en een opdracht aan het college te formuleren om een samenhangend gemeentelijke beleid op het gebied van Kunst en Cultuur voor te bereiden.