Docenten starten Carrousel met bezoek aan Rotterdamse haven

20/06/2008 15:36

ECABO

Persuitnodiging

Docenten van vijf vmbo-scholen uit de regio Rijnmond gaan donderdag 26 juni op excursie naar de Rotterdamse haven. Hiermee geven ze het startsein aan de zogeheten vmbo Carrousel Breed Rotterdam Rijnmond. Met de Carrousel geven scholen, de Kenniscentra Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en het regionale bedrijfsleven leerlingen de mogelijkheid om bedrijven in verschillende sectoren te bezoeken. De pers is 26 juni van harte welkom bij de start. Om 10.30 uur vertrekt de bus vanaf Het College Vos, Koninginnelaan 771 in Vlaardingen.

De kenniscentra hebben een programma opgesteld in samenspraak met het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC). Het EIC werkt samen met allerlei scholen in Nederland en organiseert, naast workshops voor leerlingen, ook bedrijfsbezoeken en rondritten door de haven. De docenten en genodigden bezoeken donderdag onder meer drie grote bedrijven. In september zijn de leerlingen uit de 3e klas Theoretische Leerweg aan de beurt; dan krijgen zij een Mysterie tour door de haven.

Beroepenoriëntatie

De vmbo Carrousel Breed Rotterdam Rijnmond is een vorm van beroepenoriëntatie met als doel:


- om 280 leerlingen van de 3e klas Theoretische Leerweg een betere kans te geven om een passende opleiding te kiezen


- continuering van de carrousel met bedrijven, scholen en kenniscentra


- een bijdrage te leveren aan het terugdringen van schooluitval van leerlingen

In groepjes van 2 of meer gaan de leerlingen in het komende schooljaar 4 of 5 keer op bedrijfsbezoek in verschillende sectoren. Ze krijgen een rondleiding in een bedrijf en maken ook opdrachten. De intentie van de vmbo Carrousel is dat deze jongeren niet alleen in hun voorkeursbranche, maar ook in andere sectoren bedrijfsbezoeken afleggen. Zij kunnen kiezen voor bezoeken in de sector administratie, handel, zorg, techniek en groen. In totaal worden ruim 600 bezoeken gerealiseerd. De vmbo Carrousel wordt ook in andere plaatsen in Nederland gehouden.

Deelnemers

De deelnemende vmbo-scholen zijn: Melanchthon en Nova College, Rotterdam; Het College Vos,Vlaardingen; OSG Schiedam; RSG Hoeksche Waard, Oud Beijerland.

De deelnemende kenniscentra zijn: Calibris, ECABO, Kenniscentrum Handel, Kenteq, Aequor, Fundeon, Savantis, Innovam, SH?, PMLF en SVO.

Deelnemende bedrijven zijn erkende leerbedrijven van de kenniscentra.