Gemeente Rotterdam

De Commissie tot Onderzoek van de Rekening vergadert donderdag 26 juni 2008 vanaf 16.00 uur in kamer 105 van het stadhuis.

De COR spreekt over de behandeling van het COR-rapport in de verschillende gemeenteraadscommissies. Ook komt de collegereactie op het COR-rapport aan de orde.

Voorafgaand aan de COR-vergadering vindt vanaf 15.00 uur een vergadering van de commissie voor de Rekenkamer Rotterdam plaats. De onafhankelijke Rekenkamer Rotterdam is ingesteld door de gemeenteraad en onderzoekt de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het beleid van het gemeentebestuur. De Commissie Rekenkamer Rotterdam (CRR) bespreekt onder andere de voortgang van de onderzoeken van de Rekenkamer en de stand van zaken van raadsbehandeling van deze onderzoeken. Op de agenda staat het jaarverslag 2007 van de Rekenkamer Rotterdam. De commissieleden bespreken verder de brief van enkele deelgemeenten inzake onderzoek naar de interne gang van zaken bij de Dienst Sport en Recreatie en de brief van de Rekenkamer Rotterdam inzake een deelgemeentelijke rekenkamer. Ten slotte komt het tienjarig jubileum van de Rekenkamer Rotterdam aan de orde.

Bron: Griffie, 24-06-2008