Staatssecretaris Dijksma neemt 'n kijkje in de wereld van autisme

25/06/2008 14:18

Dr. Leo Kannerhuis

Woensdag 25 juni, 2008

Staatssecretaris Dijksma opent op donderdag 26 juni om 10.00 de tentoonstelling 'Het hoofdkwartier, een audiovisuele ontdekkingsreis door de wereld van iemand met autisme'. De opening vindt plaats op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Rijnstraat 50 te Den Haag. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Het Dr. Leo Kannerhuis, centrum voor autisme heeft het idee uitgewerkt om buitenstaanders te laten ervaren wat mensen met autisme voelen, denken en meemaken. Het gaat er dan niet om hoe de buitenwereld naar mensen met autisme kijkt, maar om de beleving van henzelf, van binnenuit. Samen met cliënten, ouders en behandelaars is een project opgezet waar bezoekers door middel van beeld en geluid kunnen ervaren wat er in hoofd én hart van mensen met autisme omgaat.

Het Dr. Leo Kannerhuis is een psychiatrisch ziekenhuis en kenniscentrum dat geheel gespecialiseerd is in de behandeling van autisme-spectrumstoornissen (ASS). Voor meer informatie: www.stapindewereldvan.nl en www.leokannerhuis.nl

De tentoonstelling is van donderdag 26 juni tot en met dinsdag 8 juli te zien en te beleven in de centrale hal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Rijnstraat 50 te Den Haag. Voor de opening kunt u zich aanmelden bij Anneke Heijmen. Dit kan per e-mail of telefoon (a.heijmen@leokannerhuis.nl; 026 - 3333037 / 06 -23332510)