CDA

[LinkClick.aspx?link=Images%2fPolitici%2fKamerleden_mrt07%2fSanderdeRo uwe_.jpg&tabid=157&mid=1006&language=nl-NL] 26 juni 2008 - Nieuws -
Sander de Rouwe: geef rouwstoet weer ruimte in het verkeer

Tijdens een overleg over verkeersveiligheid tussen de Tweede Kamer en verkeersminister Eurlings voerde Sander de Rouwe namens de CDA-fractie het woord.

Een van de punten die De Rouwe naar voren bracht was een herintroductie van het verbod op onderbreken van een rouwstoet. De Rouwe: âDe huidige regelgeving kent geen regeling voor een goede doorstroming van rouwstoeten, zoals vroeger wel het geval was. Ik pleit ervoor dat een rouwstoet voorrang heeft en niet door andere verkeersdeelnemers onderbroken kan worden. Dat getuigt van respect voor de mensen die intens bezig zijn met het afscheid van een dierbareâ. De Rouwes voorstel werd breed gedragen in de Tweede Kamer.

Wanneer een stoet wordt doorsneden door andere weggebruikers en vervolgens uiteenvalt, gaan deelnemers voorin langzamer rijden en achterin sneller. Dat leidt tot 'onprettige situaties', zei De Rouwe. In 1990 is het verbod op het onderbreken van een rouwstoet afgeschaft omdat onduidelijk zou zijn welke autoâs deel uitmaken van een rouwstoet. De Rouwe ziet een oplossing voor dit probleem: âmet een zwart vlaggetje op elke auto is het probleem van herkenbaarheid te verhelpen.â Minister Eurlings steunde het plan en gaat de mogelijkheden bekijken.

---