Gemeente Binnenmaas

Eerste fase Bevershoek

Het college van burgemeester en wethouders heeft vrijstelling verleend van het Plattegrond Bevershoek bestemmingsplan voor de eerste fase van de herstructurering van de wijk Bevershoek in s-Gravendeel. De eerste fase omvat de bouw van twee appartemententorentjes aan de Kil-kant van de Oranjestraat. Ook is de bouwvergunning voor het eerste woongebouw met 25 appartementen verleend. Naar verwachting kan er in april 2009 worden begonnen met de bouw.

In de komende jaren gaat de wijk Bevershoek behoorlijk op de schop. Portiekflats en woningen worden gesloopt en er komen nieuwe appartementen en eengezinswoningen voor terug. Het bestemmingsplan en het vrijstellingsplan voor deze herstructurering hebben ter inzage gelegen en er zijn enkele reacties van belanghebbenden binnengekomen. Deze reacties zijn beoordeeld en betrokkenen zijn geïnformeerd. Het waterschap Hollandse Delta heeft positieve reacties op de plannen gegeven en heeft een Keurvergunning verleend. Vervolgens heeft de provincie Zuid-Holland vragen gesteld over de bouw nabij de Kildijk. Er is aanvullend onderzoek gedaan waaruit blijkt dat aan de veiligheidsregels wordt voldaan. Uiteindelijk heeft de provincie de vereiste verklaring van geen bezwaar afgegeven.

Totale herstructurering

De totale herstructurering van Bevershoek omvat de gefaseerde sloop van 189 woningen en de nieuwbouw van maximaal 219 woningen. Ook de openbare ruimte met riolering, straten, parkeerplaatsen, verlichting en groenvoorzieningen wordt opnieuw ingericht. Volgens de gefaseerde planning duurt de uitvoering ongeveer acht jaar.

Over de stedenbouwkundige opzet, het voorontwerp bestemmingsplan Bevershoek en het vrijstellingsplan heeft de gemeente voorlichtingsavonden gehouden. Ook hebben deze plannen ter inzage gelegen en is een inspraakavond georganiseerd. De Christelijke Woningstichting 's-Gravendeel en de Bewonerscommissie Bevershoek zijn een sociaal statuut overeen gekomen. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is onder meer besloten bij de woongebouwen 1A en 1B in de eerste fase extra parkeerplaatsen te realiseren.

Eerste fase met woongebouwen

Het vrijstellingsbesluit omvat twee woongebouwen met in totaal 49 appartementen. Vanaf oktober 2008 tot en met maart 2009 mag er niet in de zogenaamde Keurzone van de Kildijk worden gebouwd. Dit betekent dat pas in april 2009 met de realisatie van het eerste gebouw zal worden begonnen. De bouwaanvraag voor gebouw 1B met 24 appartementen moet nog worden ingediend.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl