Gemeente Boxtel
Inspraak Gebiedsvisie Hezelaar

Burgemeester en wethouders van Boxtel zijn voornemens de Gebiedsvisie Hezelaar in procedure te brengen. Hezelaar is één van de zeven beeldbepalende bebouwingsclusters in het buitengebied van de gemeente Boxtel.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De Gebiedsvisie Hezelaar is een uitwerking van een deel van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied 2006, het bestemmingsplan Buitengebied 2006, herziening 2008 en het provinciale BiO-beleid op basis van de nota Buitengebied in Ontwikkeling. In het kader van het provinciale beleidskader Buitengebied in Ontwikkeling kunnen in de bebouwingsclusters extra ontwikkelingsmogelijkheden worden geboden. Dit echter alleen onder de voorwaarde dat dit bijdraagt aan het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. Om de verruimde mogelijkheden te kunnen benutten is het nodig een gebiedsvisie op te stellen.

De Gebiedsvisie Hezelaar bestaat uit spelregels die duidelijk maken wat er wel en niet mogelijk is in Hezelaar en onder welke voorwaarden. Het toetsingskader voor nieuwe initiatieven wordt gevormd door de ontwikkelingsvisie waar een beeldkwaliteitplan deel van uitmaakt. Het beeldkwaliteitplan voor het bebouwingscluster Hezelaar geeft een beeld van de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteitseisen en geldt als aanvulling op de Welstandsnota.

Informatie Daarom ligt de Gebiedsvisie Hezelaar en de bijbehorende wijziging van de Welstandsnota met ingang van maandag 30 juni 2008 tot en met maandag 25 augustus 2008 voor iedereen ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om tijdens de openingsuren de gebiedsvisie en de bijbehorende stukken in te zien, kan telefonisch een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 655891.

Reacties Ingezetenen en belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen tot en met 25 augustus 2008 schrifte-lijk of mondeling reacties kenbaar maken bij het Coillege van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

26-06-2008
---