Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

Fiscale looncheck

Datum: 26 juni 2008

De dienstverlening van AWVN op het gebied van fiscale zaken en loonberekingen is uitgebreid met de fiscale looncheck.

Doel van de fiscale looncheck is om de loonadministratie te beoordelen op de uitvoering (is deze juist?) en het in beeld brengen van fiscale risico's op het gebied van de loonheffingen. De check vindt zowel op hoofdlijnen plaats als op het niveau van de individuele werknemer (dit laatste op basis van een representatieve steekproef). Mogelijke gebreken zijn bijvoorbeeld het ten onrechte niet toepassen van het anoniementarief bij een medewerker die niet is geïdentificeerd of die is geïdentificeerd aan de hand van een fiscaal niet toegelaten identificatiedocument, en het toekennen van een bovenmatige onkostenvergoeding, dat wil zeggen een vergoeding die niet naar aard en omvang voldoende is onderbouwd.
Op verzoek - en eveneens tegen gereduceerd ledentarief - adviseert AWVN u vervolgens hoe geconstateerde gebreken zijn te herstellen.

De looncheck is een uitstekend middel om te anticiperen op toekomstige loonbelastingcontroles en zorgt ervoor dat u sterk in het overleg met de fiscus staat. Exclusief voor leden verricht AWVN nu ook verricht fiscale loonchecks. Tegen gereduceerd tarief.

Interesse? Neem contact op met de experts van de afdeling Fiscale zaken en Loonberekeningen van AWVN. U bereikt ze via de AWVN-werkgeverslijn, (070) 850 86 05, werkgeverslijn@awvn.nl.