Politie Zuid-Holland-Zuid

26/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 26-06-2008 o Persberichten district II

BROMFIETSER RIJDT DOOR NA ONGEVAL
GORINCHEM Op woensdagavond 25 juni omstreeks 20.55 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising D.F. Pauwstraat/Marinus Spronklaan. Een 12-jarig meisje uit Gorinchem fietste in de D.F. Pauwstraat en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende bromfietser die uit de M. Spronklaan kwam. De fietser en bromfietser kwamen met elkaar in botsing waardoor ze vielen. De bestuurder van de bromfietser ging er na de val echter vandoor. Het 12-jarig meisje liep een pijnlijke arm en een kapotte fiets op. Het signalement van de doorgereden bromfietser is: blanke man, gebruinde huid, ongeveer 20 jaar, normaal postuur, kort donkerblond haar met een geschoren streep in het haar. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een zwart shirt met tekens erop, sportschoenen. Hij reed op een blauwe scooter met gele kentekenplaten.
Indien de bromfietser zich herkent in bovenstaand verhaal wordt hij verzocht zich te melden bij de politie. Ook getuigen die informatie hebben voor de politie worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL
PAPENDRECHT De politie heeft woensdagavond 25 juni twee jongens van 13 en 14 jaar uit Papendrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze stalen in een supermarkt aan de Kombuis frisdrank en eten voor een bedrag van ruim twintig euro. Personeel betrapte de twee en schakelde de politie in. De ouders van de jonge diefjes zijn in kennis gesteld. Beiden bekenden op het politiebureau. Ze krijgen een Halt-straf.