Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vijf verdachten op heterdaad aangehouden voor auto-inbraak
Publicatiedatum: 26-6-2008 13:32:50

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf jonge mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een oplettende getuige belde de politie dat hij vermoedde dat er werd ingebroken in een auto aan de Noordelijke Parallelweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij bij de fietsbrug jonge mannen rond een brandend voorwerp op straat staan. Zodra zij de politie zagen, renden zij weg in de richting van de Amsterdamseweg. De agenten konden de verdachten aangehouden in de Frombergdwarsstraat. Het betreffen jongens in de leeftijd van 18 tot 24 jaar afkomstig uit Arnhem, Wageningen, Leersum, Renswoude en Scherpenzeel. Later bleek dat er bij een auto aan de Noordelijke Parallelweg was ingebroken en dat goederen uit de auto op de stoep in brand waren gestoken. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scootercontrole in Dieren

Publicatiedatum: 26-6-2008 13:32:29

DIEREN - De politie heeft woensdag gecontroleerd op het fietspad op de Diderna en het Callunaplein in Dieren. Bij de politie was geklaagd over overlast door scooters op dit fietspad. Het fietspad is bedoeld voor fietsers en niet voor brom- of snorfietsers. Tijdens de controle is één bromfietser bekeurd. De controle zal zeer binnenkort een vervolg krijgen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 26-6-2008 13:32:09

ARNHEM- Een 75-jarige fietser is woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Mooieweg. De Arnhemmer fietste ter hoogte van de Erasmussingel de Mooieweg op om over te steken. Op de Mooieweg reed op dat moment een auto met daarin een 20-jarige bestuurder, die niet meer op tijd kon remmen. De auto schepte de fietser waardoor de fietser kneuzingen en verwondingen op liep aan zijn hoofd. De fietser is overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Het onderzoek moet ondermeer uitwijzen hoe hard de automobilist heeft gereden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

240 euro boete voor vermijden file

Publicatiedatum: 26-6-2008 13:31:50

VELP- De politie heeft woensdagavond twee automobilisten bekeurd die op zeer gevaarlijke wijze probeerden een file op de A348 te vermijden. Beide bestuurders gingen via de vluchtstrook de oprit (!) van Velp af. Eén van hen keerde de auto op de snelweg en ging in tegengestelde richting de vluchtstrook van de oprit op. De andere bestuurder reed achteruit over de vluchtstrook van de oprit. Beiden ontvingen voor deze gevaarlijke overtreding een bekeuring van 240 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 26-6-2008 13:31:33

ARNHEM Een 22-jarige Arnhemse is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een winkel in winkelcentrum Presikhaaf. De vrouw had een deel van haar boodschappen in een tas gestopt en die niet bij de kassa afgerekend. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw heeft de diefstal bekend. Er is proces-verbaal opgemaakt.
Woensdagavond werd in een supermarkt in de Arnhemse binnenstad een 33-jarige Arnhemmer aangehouden voor winkeldiefstal. De man zou een reep chocolade hebben gestolen. Nadat het winkelpersoneel de man had aangehouden vluchtte hij ervan door. De medewerkers konden hem later op de Rijnstraat alsnog aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten. Hij heeft een winkelontzegging gekregen Een 46-jarige Arnhemmer werd woensdagavond aangehouden in een supermarkt in het Arnhemse centrum. De man zou een zakje chocolade hebben gestolen. Hij werd overgedragen aan de politie, die proces-verbaal op heeft gemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verboden wapens aangetroffen Zetten en Driel
(08-089466, 08-089470, 08-088509)
Snorfietser rijdt gevaarlijk
(08-089603)