Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26-06)

OOSTERHOUT NB, 26 juni 2008

Jonge dronken vrachtwagenchauffeur kantelt met combinatie

RAAMSDONKSVEER: Een vrachtwagenchauffeur kantelde met zijn combinatie in een flauwe bocht van de Maasdijk. Het ongeval gebeurde donderdagochtend 26 juni. De chauffeur kwam met schrik vrij, maar bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Rond 05.50 uur kantelde de trekker met oplegger in de flauwe bocht van de Maasdijk, nabij de Keizersveerbrug. De combinatie kwam tegen een lantaarnpaal aan en de lading zand kwam op het wegdek en het fietspad terecht. De dieselolie liep uit de brandstoftank van de vrachtauto. Dit alles leidde tot de nodige verkeershinder.

De chauffeur, een 23-jarig man uit Oss, liep bij het ongeval een snijwondje op aan zijn oor. Hij was onder invloed van alcohol en werd gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag van 380 ug/l was reden om direct zijn rijbewijs in te vorderen. De verdachte had namelijk korter dan vijf jaar zijn rijbewijs en is daarmee een zogenaamd beginnend bestuurder. Verder maakten de agenten proces-verbaal tegen de man op en kreeg hij een rijverbod van vijf uur op.

De berging van de vrachtwagencombinatie en schoonmaakwerkzaamheden duurden de gehele ochtend.

Politie pakt man op verdenking mishandeling echtgenote

OOSTERHOUT: Woensdagavond 25 juni arresteerde de politie een 44-jarige man uit Oosterhout. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld tegen zijn echtgenote. De 36-jarige vrouw meldde zich rond 19.00 uur zich in het politiebureau. Ze had zichtbare verwondingen van een recente mishandeling. De vrouw vertelde in haar aangifte dat ze ook regelmatig werd opgesloten door het echtgenoot. Na het doen van aangifte is de vrouw op een veilig adres ondergebracht, waarna de politie haar echtgenoot arresteerde en in verzekering stelde.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Boetes bij verkeerscontroles in Waalwijk

WAALWIJK: Op woensdag 25 juni 2008 tussen 16.00 uur en 21.00 uur hielden vier agenten van de Waalwijkse politie verkeerscontroles op diverse locaties in Waalwijk. De resultaten zagen er als volgt uit:

Reigerbosweg (16.00-16.50 uur)

- 2x een bekeuring voor mobiel bellen (boete 130,-)
- 5x een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (boete 75,-)

- 5x een bekeuring voor overschrijding van de maximum snelheid. (hoogst gemeten overtreding was een overschrijding met 10 km/uur)

Burgemeester Smeelelaan (17.00-17.50 uur)

- 1x een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (boete 75,-)

- 8x een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. (hoogst gemeten overtreding was een overschrijding met 17 km/uur)

Grotestraat (19.00-20.00 uur)

- 1x een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (boete 75,-)

- 5x een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. (hoogst gemeten overtreding was een overschrijding met 18 km/uur)

Groenewoudlaan (20.10-21.00)

- 5x een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel (boete 75,-)

- 8x een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. (hoogst gemeten overtreding was een overschrijding met 20 km/uur)

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer