Gemeente Waalwijk Geen WOP voor Zanddonk en Meerdijk

Het college van Waalwijk heeft aan de raad voorgesteld om geen wijkontwikkelingsplan (WOP) te maken voor Zanddonk en Meerdijk. De raad neemt daar op 2 juli aanstaande een besluit over. Daarmee wordt 750.000 euro vrijgemaakt voor de uitvoering van het Handboek Zanddonk. Het college stelt deze besparing voor omdat er al veel is onderzocht naar wat er in Zanddonk moet gebeuren. Ook liggen er al plannen klaar voor zowel de fysieke als de sociale pijler. Het college is van mening dat nog eens inventariseren geen doel heeft, omdat de plannen die gereed zijn nog niet zijn uitgevoerd. Daarnaast hebben bewoners van Zanddonk diverse keren aangegeven, dat ze vinden, dat de gemeente genoeg heeft geïnventariseerd. Zij willen graag uitvoering van plannen zien.

De bestaande plannen hebben niet betrekking op heel Zanddonk en ook niet op Meerdijk.
Het besluit heeft tot gevolg, dat er geen nieuwe plannen worden gemaakt voor
de omgeving Verdistraat en het nieuwe Zanddonk-Zuid. Deze buurten met daarnaast Meerdijk behoren echter tot de sterkere wijken van Waalwijk. Reguliere aandacht aangevuld met extra aandacht voor buurtpreventie in het kader van de veiligheid moet voor deze buurten voldoende zijn.

Als bewoners hun mening willen geven over dit voorstel, dan kan dat tot 1 juli aanstaande. Het College zorgt ervoor dat de raadsleden hiervan op de hoogte wordt gebracht.

Bewoners kunnen hun reactie richten aan:

Gemeente Waalwijk
t.a.v. A. Hendriks
Antwoordnummer 10.006
Postbus 10150
5140 VB WAALWIJK

E-mail
U kunt uw reactie ook mailen naar ahendriks@waalwijk.nl

Publicatie datum 23-06-2008