Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
'Omdat je wortelt' 26 juni in het Louis Hartlooper Complex Een film van beeldend kunstenaar Halina Zalewska

Utrecht, 12 juni - Op donderdag 26 juni om 19.000 uur vertoont het Louis Hartlooper Complex de premièrevoorstelling van de film 'Omdat je wortelt', van beeldend kunstenaar Halina Zalewska. Deze voorstelling is een serie van zes korte films waarin zij zes Nederlanders van buitenlandse origine interviewde over de band met hun geboortegrond, identiteit en heimwee. De textiele sculpturen van Zalewska figureren in de film als conversation pieces. Na afloop van de film is er een Q&A met de kunstenares.

Halina Zalewska, geboren in Polen, vraagt zich in deze films af hoe het zit met onze wortels, identiteit en heimwee. De filmlocatie is De Kas, een door Jurgen Bey ontworpen artist-in-residence in de tuin van Kunstuitleen Utrecht. De textiele sculpturen van Halina Zalewska, in de Kas gemaakt, verbeelden wortels en zijn bij de interviews conversation pieces voor de gasten. Zij kunnen de objecten verplaatsen, omhangen of passen en ondersteunen daarmee hun persoonlijke visie. De zes films worden achtereenvolgend getoond en duren elk 12 tot 15 minuten. Elke film is gewijd aan één persoon.

Wortels van mijn leven - Begoña Tellechea Velez (Argentinië) Vlekkeloos wit, smetteloos wit - Roewen Shekel (Israël) Je bent wie je bent - Carolyn Fung Fen Chun (Suriname) Wortels in de toekomst - Dorith Harari (Israël)
Definitie van wortels - Jan van Asbeck (Nieuw-Zeeland) Omdat je wortelt - Kurdestan Kamalizadeh geboren (Koerdistan - Iran)

Omdat je wortelt
Donderdag 26 juni, 19:00 uur
Toegang: ¤ 7,50 / ¤ 6,50 (studententen, CJP, U-pas, 65+) ¤ 5,00 (op vertoon van toeganngskaart U-HOME)
Reserveren: 030 2320450

Meer informatie:
www.salonutrecht.nl
www.cbk-utrecht.nl
www.hartlooper.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht