Groot deel van top 100 ICT bedrijven scoort matig op Online Marketing

26/06/2008 09:06

PR Newswire

ALMERE, Nederland, June 26 /PRNewswire/ --

- TheMarketingShop.nl, een online marketing bureau, heeft onderzoek gedaan naar de score op het gebied van Online Marketing van de Top 100 ICT bedrijven van Nederland. Hieruit blijkt dat 42% matig scoort op goede optimalisatie van de websites.

Opvallend is dat er juist slecht wordt gescoord op de technische optimalisatie van de websites. Blijkbaar hebben de ICT bedrijven juist de techniek onvoldoende op orde. Opvallend is tevens dat er wel goed wordt gescoord op de factoren betrouwbaarheid, 'look-and-feel' en
gebruiksvriendelijkheid; dus de niet-technische factoren. De onderneming die het best scoort is Vodafone met een totaalscore van 9,6.

Het onderzoek is gebaseerd op de bedrijven uit de Computable top 100 (2007) en is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2008. De websites zijn beoordeeld aan de hand van 10 Online Marketing criteria. Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden op de website van TheMarketingShop.nl.

Algemeen directeur van TheMarketingShop.nl Jeroen Maljers:" Wij waren geĂŻnteresseerd in de score van ICT ondernemingen op het gebied van online marketing. Onze aanname was dat deze ondernemingen niet alleen aandacht besteden aan het uiterlijk van en de informatie op de website, maar juist ook aan de technische kant. Dit blijkt echter in veel gevallen niet zo te zijn. Een van de conclusies is namelijk dat, mede als resultante van die matige technische optimalisatie van de websites, 45 van de 100 ondernemingen zelfs niet op nummer 1 staan in de zoekmachines op hun eigen ondernemingsnaam. "

U kunt het volledige onderzoeksrapport downloaden en bijlagen downloaden op: http://www.themarketingshop.nl/top100

TheMarketingShop.nl is een online marketing bureau dat haar klanten adviseert en begeleidt bij het opstellen van de online marketing strategie, de uitvoering ter hand neemt en rapportages daarover verzorgt. http://www.themarketingshop.nl

U kunt het volledige onderzoeksrapport en bijlagen downloaden op: http://www.themarketingshop.nl/top100
Noot voor de redactie,