Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BVO Training Center biedt nu clinic Server Virtualization in Windows Server 2008

Nieuwegein, 26 juni 2008 BVO Training Center biedt naast trainingen VMware Infrastructure sinds kort ook een clinic Server Virtualization in Windows Server 2008.

Volgends de uitkomst van een fictief debat tussen verschillende virtualisatie-aanbieders, dat eerder dit jaar werd gehouden tijdens het door Forrester georganiseerde IT Forum in Las Vegas gaat VMware de slag om virtualisatie winnen en wordt Microsoft niet eens de grootste concurrent.

BVO Training Center biedt zowel het programma VMware Infrastructure als Microsoft Server Virtualization in Windows Server 2008 aan en merkt echter nu al dat er veel vraag is naar Windows Server 2008 Virtualization. De IT-opleider heeft voor VMware én Microsoft s Hyper-V gekozen en laat hiermee zien ook vertrouwen te hebben in de ontwikkelingen van de nieuwkomer.

Hyper-V komt in de tweede helft van 2008 op de markt en Microsoft maakt hiermee een inhaalslag. Met de Hyper-V omgeving van Microsoft Windows Server 2008 is het mogelijk hardware-investeringen optimaal te benutten door meerdere serverrollen te consolideren en als opzichzelfstaande virtuele computers te draaien op een enkele fysieke computer. Omdat Hyper-V onderdeel van Windows 2008 is kost het in wezen niets.

VMware is langer op de markt en dus verder in zijn ontwikkeling. VMware realiseert virtualisatie van computersystemen via een andere techniek dan Hyper-V, maar het einddoel is hetzelfde. Hyper-V is een apart programma en moet dus los worden aangeschaft. Het verschil tussen VMware en Microsoft Hyper-V zit hem dan ook met name in de prijs.

Cursisten hebben bij BVO Training Center de mogelijkheid te kiezen tussen beide programma s. Voor VMware heeft de IT-opleider vier klassikale trainingen opgezet uiteenlopend van één tot vier dagen. Server Virtualization in Windows Server 2008 bestaat uit een clinic van twee uur in het Open Leercentrum. De clinic geeft inzicht in Windows Server virtualisatie scenario s, de eigenschappen die de scenario s ondersteunen, en een goed overzicht van de architectuur van Windows Server virtualisatie.

Microsoft s Hyper-V zal in de toekomst een serieuze concurrent worden voor VMware verwacht Rik Boelhouwer, algemeen directeur van BVO Training Center.

Zie onderstaande links voor meer informatie over beide trainingen van BVO Training Center: VMware
Server Virtualization in Windows Server 2008

Over BVO Training Center
BVO Training Center is de IT-opleider voor automatiseringsspecialisten en IT-gebruikers. Het bedrijf verzorgt trainingen voor systeembeheer, programmering, internetontwerp en Microsoft-toepassingen, zowel in standaard- als in maatwerktrajecten. Het bedrijf is in 1991 opgericht en heeft veel opzien gebaard met het trainingsprogramma Bootcamp, een cursusversneller die niet alleen leidt tot veel tijdwinst, maar ook tot aanzienlijk lagere kosten. BVO was indertijd de grondlegger en pionier van dit leersysteem. Momenteel maakt het bedrijf een sterke groei door. BVO Training Center is Microsoft Gold Partner en een gecertificeerde opleider voor onder andere Linux en Cisco. In samenwerking met Hogeschool NOVI biedt BVO tevens de kopstudie Informatica aan. Kijk voor meer informatie op www.bvo.nl

Meer informatie voor de pers
BVO Training Center B.V.
Rik Boelhouwer
T: (030) 600 91 00
E: r.boelhouwer@bvo.nl

Lubbers & De Jong PR
Margreet Poolman
T: (020) 421 05 65
E: margreet@l-dj.nl