Ingezonden persbericht


Nieuwe Trend Micro Threat Management Solution beschermt tegen aanvallen op interne netwerken

Krachtige oplossing voor identificatie en terugdringing van bedreigingen

Hilversum, 26 juni 2008 Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704) lanceert de Threat Management Solution die bedreigingen in interne netwerken ontdekt, terugdringt en beheert. Bedrijven kunnen hierdoor sneller reageren op malwareactiviteiten en zo de risico s op dataverlies minimaliseren. Deze oplossing verbetert de beveiliging en dringt de herstelkosten na een malwareaanval terug.

De nieuwe oplossing identificeert nieuwe bedreigingen en onderneemt de benodigde acties. Door netwerkmonitoring worden verborgen malware en verstorende applicaties gedetecteerd, die traditionele beveiligingsproducten over het hoofd zien. Threat Management Solution werkt samen met in the cloud diensten voor bedreigingsbeheer en maakt een gedetailleerde analyse van de bedreigingsomgeving. Vervolgens schoont de oplossing het gehele netwerk op en zorgt ervoor dat de geïnfecteerde eindpunten volgens het beveiligingsbeleid worden beschermd.

Gebruikers kunnen met de Threat Management Solution:


- sneller reageren op risico s van dataverlies door malware-infecties die vertrouwelijke data naar het internet sturen;


- een proactieve planning en beheer van de beveiligingsinfrastructuur opzetten. Dit is mogelijk door meer kennis over de pijnpunten in het netwerk en van de veranderingen in het bedreigingslandschap;


- kosten besparen op schoonmaakacties. Nieuwe bedreigingen zijn sneller te identificeren op basis van geavanceerde gedragsdetectie en correlatiealgoritmes;


- besparen op bandbreedte- en apparatuurkosten door de vroegtijdige detectie van verstorende applicaties en diensten;


- gebruikmaken van gedetailleerde rapporten over bedreigingsbronnen. IT-beheerders kunnen hierdoor snel reageren op incidenten;


- vanuit een centrale beheerportal bedreigings/incidentinformatie eenvoudiger benaderen en beheren;


- profiteren van krachtige beveiliging zonder verstoringen dankzij de flexibele out-of-band inzet.

Het bedreigingslandschap en de manier waarop mensen werken, veranderen. Een ondergrondse cybercrime-economie zorgt voor een nieuw tijdperk van virusuitbraken. Malwareschrijvers ontwikkelen doelgerichte bedreigingen met een winstoogmerk. Tegelijkertijd neemt de mobiliteit van werknemers toe en groeit de populariteit van USB-apparaten. Dit geldt ook voor applicaties als instant messaging, bestandsdeling en streaming media. Deze combinatie stelt IT-beheerders voor grote uitdagingen om het interne netwerk te beschermen.

Het nieuwe bedreigingslandschap vereist niet alleen de zeer snelle bescherming die Trend Micro Enterprise Security biedt, maar ook intelligente en allesomvattende beveiliging , zegt Eva Chen, CEO en medeoprichtster van Trend Micro. De Trend Micro Threat Management Solution biedt onze klanten een helder en nauwkeurig beeld van de staat van hun beveiliging. Hierdoor kunnen ze bedreigingen snel identificeren en tegenhouden. Gebruikers besparen zo tijd en geld.

De Threat Management Solution bestaat uit twee productreeksen. Een Threat Discovery Suite brengt interne beveiligingsbedreigingen in een netwerk in kaart, biedt bedreigingsrapporten op maat en geeft advies over te nemen acties. De Threat Mitigation Suite reageert op informatie van het monitoringapparaat en voert opschoon- en herstelwerkzaamheden uit.

De eerste oplossing in het Threat Management Solution-aanbod, Threat Discovery Suite, wordt binnenkort geïntroduceerd. Deze oplossing biedt onder andere de volgende functionaliteit.


- Malwaredetectie op de netwerklaag beschermt tegen malware die andere gebruikers probeert te infecteren en tegen verborgen malware die informatie lekt of commando s ontvangt van mensen buiten het bedrijf. Daarnaast zorgt deze detectie voor bescherming tegen internet- of e-mailaanvallen, waaronder web-exploits, cross-site-scripting en phishing.


- Detectie van verstorende applicaties en diensten, waaronder instant messaging, P2P-bestandsdeling en streaming media. Daarnaast identificeert deze functie ongeautoriseerde diensten met potentiële risico s.


- Bedreigingsrapportages die een helder beeld geven van de beveiligingsstatus.


- Flexibele out-of-band inzetmogelijkheden die contentinspectie uitvoeren op basis van poortscanning op een netwerkswitch. De netwerkdiensten worden hierdoor niet verstoord.

Trend Micro Threat Mitigation Suite, die later dit jaar op de markt komt, omvat onder meer de volgende functionaliteit.


- Oorzaakanalyse van infecties biedt inzicht in de oorzaak van een bedreiging. Van een op een laptop gebruikte USB-stick kan worden vastgesteld dat deze mogelijk geïnfecteerd is.


- Policy Enforcer voor eindpunten controleert of de laatste viruspatches of servicepacks zijn geïnstalleerd. Daarnaast wordt voorkomen dat geïnfecteerde of niet up-to-date eindpunten verbinding kunnen maken met het netwerk.


- Eindpuntopschoning nadat de suite een bedreiging of infectie detecteert. De suite start vervolgens een patroonvrij opschoonproces en blokkeert nieuwe malware, ook als deze nog niet voorkomt in de Trend Micro-database.

# # #

Over Trend Micro

Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.

Ingezonden persbericht