NEDFIELD NIEUWE NAAM VOOR TULIP COMPUTERS

Doorn, 6 juni 2008

Tulip Computers N.V. (Tulip) heeft het voornemen vanaf 26 juni 2008 verder te gaan onder de naam Nedfield N.V (Nedfield). Van oudsher was Tulip een computerbouwer, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerde onderneming die zich richt op geselecteerde delen van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT- en CE.

De reden voor de naamswijziging is dat de naam Tulip Computers niet meer de lading dekt. Tulip geniet echter als naam en als merk een internationale uitstraling. Door de naamswijziging komt de merknaam "Tulip" beschikbaar voor bijvoorbeeld verkoop. Nedfield verkrijgt hierdoor een bijkomende waarde die voor derden interessant kan blijken te zijn en voor haar op termijn kan leiden tot een extra financiële baat. Met de naam Nedfield blijft een stuk erfgoed behouden: de Nederlandse oorsprong komt terug in de naam, naast de huidige focus op het internationale 'speelveld'.

Met een nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur en een aangescherpte strategie richt Tulip zich de komende jaren met name op de segmenten Lifestyle & Connectivity Solutions en Procurement & Logistical Solutions. Daarbij ligt de focus op (middel)lange termijn investeringen in kansrijke ondernemingen, met een relatief korte terugverdientijd en een lager investeringsrisico.

De Tulip groep bestaat uit een holding en autonome dochterondernemingen met zelfstandig gepositioneerde merken en bedrijven. De Raad van Bestuur wordt gevormd door de heren M. Elbertse (CEO) en J.E. van Kempen (CFO). De onderneming heeft de afgelopen jaren een noemenswaardig trackrecord opgebouwd, met onder meer in 2007 een groei van 77% ten opzichte van 2006 en de toekenning van een award voor snelst groeiende middelgrote onderneming in 2006 in de regio Utrecht.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 juni 2008 zal de bijbehorende wijziging van de statuten aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Over Tulip

Tulip investeert in kansrijke ondernemingen in geselecteerde segmenten van de ICT-markt en op het snijvlak van ICT en CE. Via haar dochterondernemingen biedt Tulip innovatieve oplossingen in de vorm van producten en diensten, die haar klanten meerwaarde opleveren. Tulip is opgericht in 1979 en sinds 1984 is het aandeel genoteerd op Euronext te Amsterdam. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Doorn (Nederland). Tulip heeft meer dan 300 medewerkers, verdeeld over 9 kantoren in 5 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directiesecretariaat
Postadres
Postbus 191
3940 AD Doorn

Telefoon : 0343 - 529829 b.g.g. 06 15 85 13 26

Fax : 0343 - 529830
press@tulip.com