Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 juni 2008

Procesverbetering binnen de logistieke sector

Op donderdag 26 juni 2008 vindt om 14.30 uur in het Trivium Hotel te Etten-Leur het seminar "Procesverbetering binnen de logistieke sector" plaats. Het seminar betekent het einde van het project High Performance Logistics. Tijdens het seminar worden een handzame methode en digitale toolbox gepresenteerd waarmee ondernemers in zes simpele stappen relatief eenvoudig hun processen kunnen verbeteren.

Binnen het project High Performance Logistics is de kennis van Sabic Innovative Plastics en DOW Benelux toegankelijk gemaakt voor transport- en logistieke bedrijven. Deelnemende pilotbedrijven zijn De Graaf Logistics, Verbrugge Internationale Wegtransporten, Gebr. Versteijnen Transport & Logistics en Wim Bosman Expeditie. Doel van het project was om bij deelnemende MKB-bedrijven processen goed en volledig in beeld te brengen, zodat gericht kon worden gezocht naar mogelijkheden tot procesverbetering. Dit leidt uiteindelijk tot kostenbesparingen en vergroting van de efficiency binnen de deelnemende bedrijven.

Sprekers
Het zwaartepunt van het seminar ligt bij de presentatie van Robert van Wezel, operationeel directeur van De Graaf Logistics. De Graaf Logistics is een van de deelnemers aan het project High Performance Logistics. Robert van Wezel laat de aanwezigen kennisnemen van zijn ervaringen met procesverbetering en van de meerwaarde die het voor zijn bedrijf heeft opgeleverd.

Naast Van Wezel zullen presentaties te zien en te horen zijn van Leo Kemps, directeur van de NHTV uit Breda, en van Maarten van Rijn, docent NHTV. Leo Kemps zal ingaan op de methode, die wordt opgenomen in het initiatief 'Vitale Logistiek' van de NHTV. Maarten van Rijn is Six Sigma expert. Hij is nauw betrokken geweest bij de verbetertrajecten bij de vier pilotbedrijven. Op basis van deze ervaringen is een digitale toolbox voor transport- en logistieke bedrijven ontwikkeld. Maarten van Rijn zal deze toolbox toelichten.

De middag staat onder leiding van dagvoorzitter Monique Stadler, directeur TIG Diensten Bedrijfsinnovatie.

Meer informatie
Meer informatie over het seminar en over het project High Performance Logistics kan worden opgevraagd bij:

Corina van Unen
Projectmanager Logistiek NV REWIN West-Brabant
T: 076-5646785
F: 076-5646789
M: 06-30987667
E: c.vanunen@rewin.nl