Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 26 juni 2008

Koninklijke Metaalunie opnieuw geselecteerd als uitvoerder van internationale handelsreizen

De Koninklijke Metaalunie gaat in 2009 handelsmissies organiseren naar Italië en Polen. Op basis van de ingediende projectvoorstellen heeft de EVD, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken, de Metaalunie en haar partners een financiële bijdrage toegekend voor de organisatie en uitvoering van deze handelsmissies.

De derde handelsmissie die aan de Metaalunie is gegund, vindt al plaats in 2008. Samen met Pentascope en Comitas organiseert de Metaalunie van 16 tot en met 19 november een handelsmissie naar Bosnië-Herzegovina.

De toegekende bijdrage stelt de Metaalunie in staat om, naast het lopende programma van internationale activiteiten, metaalondernemers ook in 2009 gelegenheid te bieden in een zeer kort tijdsbestek een buitenlandse markt te verkennen en internationale contacten te leggen. De handelsmissies worden tegen een ondernemersvriendelijke prijs aangeboden, waarbij ondernemers bovendien worden ondersteund door een professionele matchmaker die voor elke deelnemer een individueel afsprakenschema opstelt.

In samenwerking met Link2Italy, het MetaalunieSteunpunt Italië, organiseert de Metaalunie van 9 tot en met 12 maart 2009 een handelsmissie naar Noordoost-Italië. Deze missie is bedoeld voor startende exporteurs, met name toeleveranciers van nicheproducten en knowhow in de scheepsbouw, de civiele en industriële bouw, waar onder duurzame bouw en fijnmechanica. Bij de invulling van het programma wordt nauw samengewerkt met CNA, de Italiaanse zusterorganisatie van de Koninklijke Metaalunie.

Van 11 tot 14 oktober 2009 wordt een handelsmissie naar Polen georganiseerd met een focus op machinebouw. Deze missie is vooral bedoeld om startende exporteurs een compleet beeld te geven van de Poolse markt, in het bijzonder Zuid-Polen.

De Koninklijke Metaalunie heeft internationalisering van het mkb-metaal als speerpunt aangewezen en is daarmee een pro-actieve organisatie als het gaat om het stimuleren van het internationaliseringsproces. Het volledige en actuele overzicht van alle activiteiten op het gebied van Internationaal Ondernemen is te vinden op www.metaalunie.nl.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.