10.000st e gepardonneerde gehuisvest

Vrijdag 27 juni a.s. viert de Taskforce Huisvesting Statushouders de huisvesting van de 10.000ste gepardonneerde. In Rotterdam heeft mevrouw Amosi Kititi, haar man en 5 kinderen onlangs de sleutel ontvangen van haar woning. Staatssecretaris Albayrak van Justitie, Burgemeester Opstelten van Rotterdam en voorzitter van de Taskforce huisvesting Statushouders Ed Nijpels staan stil bij deze mijlpaal. Plaats van handeling is de Euromast te Rotterdam aan de Parkhaven 20 van 08.45 uur tot 10.30 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De Taskforce Huisvesting Statushouders werkt onder de naam thuisgeven en ondersteunt gemeenten en corporaties bij het snel en adequaat huisvesten van de 27.500 mensen die onder de 'Pardonregeling' vallen. Eind 2009 moeten alle gepardonneerden gehuisvest zijn. De Taskforce constateert dat met het bereiken van deze mijlpaal gemeenten en corporaties goed op schema liggen.

Mevrouw Amosi Kititi heeft als 10.000ste gepardonneerde de sleutel overhandigd gekregen van haar huis waar zij samen met haar man en 5 kinderen gaat wonen. Staatssecretaris Albayrak en Ed Nijpels staan kort stil bij de voortgang in de huisvesting en de verwachtingen voor de komende periode en mevrouw Kititi en haar gezin worden door Burgemeester Opstelten welkom geheten in Rotterdam.

Ook Rotterdam ligt goed op schema. De gemeente ondersteunt, samen met alle betrokken partijen, alle gepardonneerden met een persoonlijke aanpak.

Medio 2007 heeft de Tweede Kamer ingestemd met de zogenaamde 'Pardonregeling'. Door deze regeling hebben ongeveer 27.500 vreemdelingen die voor 1 april 2001 een asielvraag hadden ingediend onder voorwaarden een verblijfsvergunning gekregen.

Noot voor redacties (