Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 27-06-2008

Raam ingegooid

ASSEN De politie heeft vrijdagmorgen een 19-jarige Assenaar aangehouden. De politie kreeg melding van een man die op de ruiten stond te bonzen in de Groningerstraat. Even later werd de man verderop in de straat aangetroffen -n een kerk. De man had zich toegang verschaft door een ruit in te gooien. De man is aangehouden. (08-149178)

Aanhouding na vernieling

ASSEN Door een getuige werd vrijdagmorgen rond half twee gezien dat een spiegel van een auto werd afgetrapt. De politie heeft vijf jongeren uit Gieten in de leeftijd 15-17 jaar aangehouden. Eén van hen bekende dit feit. Na opgejut te zijn door een van de anderen had hij op de Steendijk een spiegel van de auto getrapt. (08-149156)

Aanhouding na bedreiging

EMMEN Een 25-jarige Emmenaar is door de politie aangehouden na dat hij zich dreigend had uitgelaten tegenover zijn buren in de wijk Rietlanden. Zelf verklaarde hij dat hij in een wat kwade dronk misschien zich wat te veel had uitgelaten. (08149158)

Automobilist rijdt fietser aan

HOOGEVEEN Donderdagochtend heeft aan de Jonkheer de Jongestraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een 22-jarige automobiliste uit Slagharen en een 75-jarige fietsster uit Hoogeveen. De 22-jarige vrouw reed over de Jonkheer de Jongestraat en wilde afslaan naar het Kaaplaantje. Ze reed te ver en vervolgens achteruit om alsnog het Kaaplaantje in te rijden. Hierbij zag zij de 75-jarige vrouw die vanuit het Kaaplaantje kwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. (08-148916)

Politie beboet alcomobilisten

ASSEN Donderdagavond heeft de politie aan de Rolderhoofdweg een 41-jarige man uit Boulongne Sur Mer staande gehouden. De fransman had teveel gedronken. Hij had een promillage van 0.9. De man moest ter plekke een boete van 400,- afrekenen. (08-149121)

ZWEELOO In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 27-jarige man uit Schoonoord aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had een promillage van 1.5. Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren omdat hij al eerder met drank op achter het stuur is betrapt. (08-149166)

Te zwaar beladen

ASSEN Donderdagochtend heeft de politie aan de A28 een 49-jarige man uit Marum beboet voor het rijden met een te zwaar beladen vrachtwagen met aanhanger. De vrachtwagen stond aan de A28 met pech. Bij controle bleek de aanhanger te zwaar beladen. De man kreeg een proces-verbaal. De vrachtwagen is op de parkeerplaats Zeyerveen gerepareerd. Nadat er enkele spullen waren afgeladen kon de man weer met vervolg. (08-148887)

Politie neemt elektrische step in beslag

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie aan de Peelo een elektrische step in beslaggenomen van een 14-jarige jongen uit Assen. De jongen reed over het fietspad met de step zonder kentekenbewijs. Bovendien was de step niet verzekerd. De jongen kreeg een proces-verbaal. (08-149004)

EMMEN Donderdagavond heeft de politie tijdens een surveillance een 27-jarige automobilist uit Emmen beboet voor het rijden op de Hondsrugweg, waar dit niet is toegestaan. De jongen had de gesloten verklaring genegeerd en kreeg hiervoor een proces-verbaal. (08-149110)

Diefstallen in schuurtjes

HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij diverse woningen en schuurtjes aan de Atlanta pogingen tot inbraak gedaan. In een aantal gevallen werden diverse goederen weggenomen. Zo worden er onder andere vier fietsen gemist. De politie onderzoekt de zaak. (08-148850)

Shagdief aangehouden

COEVORDEN Donderdagavond heeft de politie een 13-jarige jongen uit Coevorden aangehouden op verdenking van het stelen van een pakje shag. De jongen moest voor een vriend een pakje shag halen, maar hield het geld liever zelf in de zak. De shag kon de jongen weer inleveren. Van zijn actie is een dossier opgemaakt. Hij krijgt een straf opgelegd. (08-149060)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.