Gemeente Dordrecht

Persbericht

Wielwijk wint voetbaltoernooi Dordtse wijken

Het jongerenteam uit Wielwijk heeft op woensdag 25 juni 2008 de finale gewonnen van het voetbaltoernooi tussen de Dordtse wijken. De finale tussen Wielwijk en Staart vond plaats op het Cruyff Court in Stadspolders en leverde een spannende wedstrijd op.

Wielwijk nam steeds een voorsprong van enkele doelpunten verschil. Op het einde kwam Staart sterk opzetten en naderde tot een doelpunt verschil. Door op balbezit de tijd vol te spelen, bleef Wielwijk overeind en won de finale met 10-9. Winnaar Wielwijk ontving een beker en mocht de supergrote wisselbeker voor een jaar meenemen. Daarnaast ontvingen zij, net als nummer twee Staart, cadeaubonnen.

De finaledag werd gekenmerkt door een hoog tempo en technisch hoogstaand voetbal. Er bleken verschillende jeugdspelers rond te lopen die bij een Betaald Voetbal Organisatie spelen. Dordrecht bruist dus van het voetbaltalent onder de jongeren.

Voetbaltoernooi
Gedurende zes woensdagen speelden ploegen uit Oost en West Dordrecht een voetbaltoernooi in twee poules. Beide poules bevatten vier ploegen en de twee hoogst geëindigde ploegen uit elke poule speelden op 25 juni de slotdag op het Cruyff Court in Stadspolders. Zij streden in 2 kruisfinales om een plek in de finale.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Staart en Nieuw Krispijn. De teams gingen gelijk op en de wedstrijd eindigde in een gelijkstand van 5 -- 5. Na een verlenging en strafschoppen won Staart uiteindelijk de wedstrijd. De andere halve finale werd gespeeld tussen Wielwijk en Centrum. Hierbij was Wielwijk de betere ploeg, zij wonnen de wedstrijd met 12-6. Een optreden van dansploeg Sweet Diamond gaf de voetballers even de tijd om op adem te komen. Wielwijk en Staart speelden aansluitend de zinderende finalewedstrijd.

Action Sport
Het voetbaltoernooi tussen de Dordtse wijken is onderdeel van Action Sport, het sportstimuleringsproject voor jongeren tussen 12 en 20 jaar. Sportbedrijf Dordrecht organiseert het toernooi samen met Jongerenwerk van de Dordtse Welzijnsorganisatie (DWO). Woonbron is sponsor.