Gemeente Zeist

20-06-2008: Grote belandstelling bouwers voor uitbreiding gemeentehuis en woningbouw Het Rond
Laatst gewijzigd: 27 juni 2008

Grote belangstelling bouwers voor uitbreiding gemeentehuis en woningbouw Het Rond

Woensdag 18 juni was er een informatiebijeenkomst voor projectontwikkelaars en bouwbedrijven over de uitbreiding van het gemeentehuis en de 100 appartementen in het gebied Het Rond Vierde Kwadrant (achterterrein gemeentehuis/Renes). De marktpartijen werden ontvangen in de raadszaal in het gemeentehuis. De bijeenkomst werd heel goed bezocht, maar liefst 20 bouwbedrijven hadden een vertegenwoordiger gestuurd.

Rijke historie

Burgemeester Koos Janssen hield een korte inleiding, waarbij hij de historische waarde van het te ontwikkelen gebied benadrukte. In vroegere tijden meanderde een aftakking van de Rijn door dit gebied en bloeide de handel hier levendig. De kans dat er archeologische vondsten worden gedaan is aanwezig en de gemeente graaft op het moment sleuven om dit vast te stellen.

Samenspraak met bewoners

De plannen voor de uitbreiding gemeentehuis en de woningbouw Het Rond Vierde Kwadrant zijn in samenspraak met bewoners tot stand gekomen. Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben bewoners hun wensen kenbaar gemaakt en de plannen zijn hierop aangepast.

Blij met belangstelling

De gemeente is erg blij met de grote belangstelling van bouwers voor het project. De projectontwikkelaars kregen een presentatie van de projectleider Guus Hendriksen en konden daarna vragen stellen aan een deskundig panel. Tot slot volgde een korte rondleiding door het te ontwikkelen gebied.

Inwoners van Zeist mogen kiezen
Aan de hand van de selectiecriteria worden vijf marktpartijen geselecteerd die vervolgens een ontwerp maken en een bod doen op de grond waarop zij woningen mogen realiseren. De ontwerpen moeten eind 2008 worden ingediend. Een gunningscommissie selecteert vervolgens twee ontwerpen waarna de inwoners van de gemeente Zeist in het voorjaar van 2009 het winnende ontwerp kiezen.