Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Kleinschalige benadering wijkgericht werken slaat aan

27 juni 2008

De kleinschalige benadering van wijkgericht werken slaat aan. Dit blijkt uit de resultaten van het digitaal bewonerspanel van de maand juni. Maar liefst 477 leden vulden de enquête in.

Sinds twee jaar werken het stadsdeel, de politie en het opbouwwerk samen in het zogenaamde wijkgericht werken. Het doel van het wijkgericht werken is maatwerk in de buurten leveren. In het digitaal bewonerspanel van juni zijn de bewoners van Oud-West bevraagd over hun mening over het wijkgericht werken.

Uit het onderzoek blijkt, dat maar liefst zeventig procent van de bewoners bekend zijn met de buurtregisseur. De wijkcoördinatoren is bij bijna veertig procent bekend en de opbouwwerkers bij dertig procent.

Wijkbudget valt goed

Het speciale wijkbudget voor buurtinitiatieven is inmiddels behoorlijk bekend: vier van de tien respondenten kent dit. Ook het plan om een deel van het wijkbudget door buurtbewoners naar eigen inzicht te laten besteden is redelijk bekend valt goed bij de panelleden.

Veel nieuwe suggesties

Ongeveer driehonderd panelleden hebben suggesties gedaan over het verbeteren van de leefbaarheid. Dat levert een schat aan informatie op. Opvallend is dat de verkeersveiligheid veel genoemd wordt. Een bewoner schrijft: "Het grootste probleem is het verkeer. Ik ben er dan ook voorstander van stevige maatregelen om de straten in ons stadsdeel verkeersveiliger te maken. Dus lagere snelheden, strengere controle op overtredingen en een stringent parkeerbeleid - er rijden hier teveel auto's in de rondte."

De meer dan duizend leden van het digitale panel leveren een belangrijke bijdrage aan het aanscherpen van het stadsdeelbeleid en het verbeteren van de woonomgeving. De antwoorden en opmerkingen worden in het beleid verwerkt.

Lid worden van het digitale panel