Zorgverzekeraar Salland toont gezonde groei in 2007

27/06/2008 13:14

Salland Verzekeringen

DEVENTER, 27 juni 2008

Salland toont bij de presentatie van haar jaarcijfers van 2007 een gezonde groei (circa 11,5 %) van aanvankelijk 87.000 verzekerden tot een aanwas van 10.000 nieuwe leden. De omzet op de zorgverzekeringen steeg tot 208 miljoen euro. Over 2007 is een positief resultaat behaald van 1,1 miljoen euro.

Bij het bepalen van de resultaten van het boekjaar 2007 moeten wel kanttekeningen geplaatst worden, omdat de resultaten over 2005 en 2006 nog niet definitief vaststaan. De invoering van DBC's (Diagnose Behandel Combinaties) in 2005 is onderschat en heeft gevolgen voor de financiële verantwoording van zorgverzekeraars. Salland heeft hiermee rekening gehouden en om die reden het resultaat voorzichtig ingeschat. Eind dit jaar verwacht men de totale afwikkeling van voorgaande jaren af te ronden.

Ondanks de toenemende prijs- en concurrentiedruk, die sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is ontstaan, weet Salland haar rol als dé zorgverzekeraar van Oost-Nederland uitstekend te vervullen, haar zelfstandigheid te behouden en een eigen koers te varen. De klantgerichte aanpak die zij hierbij hanteert wordt door haar leden hoog gewaardeerd.

Groei in verzekerden

Begin 2008 bedroeg de groei 11,5 %. Een hele prestatie, na de hectische tijd rondom de invoering van de basisverzekering, waarna de landelijke overstapmobiliteit van verzekerden is teruggelopen tot ca. 3,5 %.

De groei in 2007 is vooral te danken aan een speciale dienst voor buitenlandse flexwerkers en aan het feit dat verzekerden zich thuis voelen bij zorgverzekeraar Salland. Dit blijkt wederom uit de hoge waardering (met een rapportcijfer van 8,2) bij klanttevredenheid onderzoek. Daarmee behoort Salland wederom tot de best beoordeelde zorgverzekeraars.

Samenwerking

Om haar verzekerden kwalitatief de beste zorg te kunnen garanderen, hecht Salland sterk aan een nauwe samenwerking met zorgaanbieders. Via zogenoemde 'Zorgcafés' in Deventer en diverse plaatsen in Twente wordt regelmatig kennis gedeeld en uitgewisseld met zorgverleners. Tijdens de tweede editie van de 'Week van de Zorg' (najaar 2007) konden inwoners van de regio Oost Nederland op een laagdrempelige en toegankelijke manier nader kennismaken met de zorgaanbieders uit hun buurt.

Met Rabobank Salland is de eerste stap gezet om een gezamenlijk productarrangement te gaan aanbieden voor de zakelijke markt. Eind 2007 werd daartoe de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Verwachtingen voor 2008

Voor dit jaar verwacht Salland wederom een positief resultaat. Naast het consolideren van de financiële positie blijft kwaliteit in zorg voor haar verzekerden én verbetering van de zorg in de regio het belangrijkste doel. In 2007 is de koers uitgezet om de coöperatie Salland een breder pakket van diensten te laten aanbieden aan bewoners in de regio op het gebied van gezondheid, welzijn, werk en zelfstandig wonen. Salland heeft de ambitie om door samenwerking met partners voor burgers een gids in zorgland te zijn.

Over Salland verzekeringen

Salland verzekeringen is een coöperatie van en voor haar leden. Als landelijke verzekeraar met een regionale invalshoek zet zij zich al 148 jaar in voor de beste zorg in de buurt van haar verzekerden. Het uitgangspunt daarbij is een menselijke maat en een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De werkwijze van Salland is transparant en persoonlijk betrokken. Daarbij onderhoudt zij relaties op de lange termijn, zowel met haar leden als met haar zorgverleners onder het credo: Samen zijn we Salland.

Zorgverzekeraar Salland behartigt de belangen van zo'n 97.000 verzekerden. 95% van de omzet wordt geïnvesteerd in de zorg. Dat kan, omdat Salland geen winstoogmerk heeft. Het verzekeren van kwalitatief uitstekende gezondheidszorg; dat is en blijft haar missie.





http://www.salland.nl