Gemeente Eindhoven

Persbericht 27 juni 2008, no. 187

Gemeente legt vragen over maatschappelijke opvang voor aan Digipanel
Hoe staat u er tegenover als er in uw buurt een opvangvoorziening voor dak- en thuislozen wordt gevestigd? Over welke zaken wilt u in dat geval meepraten? En op welke manier wilt u geïnformeerd worden over de vestiging van een opvang-centrum voor dak- en thuislozen in uw buurt? Het is een greep uit de vragen over maatschappelijke opvang die de gemeente Eindhoven op 27 juni voorlegt aan het Digipanel.

De dak- en thuislozenopvang in Eindhoven is verstopt: zowel wachttijden voor als de gemiddelde verblijfsduur in bepaalde voorzieningen lopen op. Uitbreiding van bestaande voorzieningen is dan ook nodig. In totaal komen er zes nieuwe voorzieningen, verspreid over de stad. Het gaat deels om een uitbreiding en verhuizing van bestaande voorzieningen (Domus en Zorghotel Anna) en deels om de ontwikkeling van nieuwe voorzieningen (hostel voor verslaafde vrouwen, hostel voor chronisch verslaafden, voorziening voor uitbehandelde cliënten en nog een tweede Domus).

De vragen die de gemeente nu voorlegt aan het Digipanel, dienen ter voorbereiding op het overleg- en communicatietraject van betrokken partijen met belanghebbenden. Dat gaat in op het moment dat locaties voor betreffende voorzieningen bekend zijn. Het doel is om de communicatie met omwonenden zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften die zij hebben. De gegeven antwoorden op de onderzoeksvragen kunnen dan ook van invloed zijn op de manier waarop betrokken partijen gaan communiceren.

In totaal zitten 3300 Eindhovenaren in het digitale panel. De gemeente vraagt hen regelmatig per internet hun mening te geven over diverse onderwerpen. De vragen over maatschappelijke opvang worden voorgelegd aan een groep van ca. 1000 Eindhovenaren. Zij hebben 2 weken de tijd de vragen te beantwoorden. De resultaten van het onderzoek worden na de vakantieperiode verwacht. vragen digipanel

contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00