ICT-teams voor EuroSkills 2008 bekend

27/06/2008 15:41

ECABO

De tien ICT-teams die in september meedoen aan het beroepenevenement EuroSkills 2008 zijn bekend. Naast Nederland sturen Hongarije, Duitsland, Engeland, Finland, België, Tsjechië, Slowakije, Slovenië en Turkije hun beste mbo'ers naar Nederland. Deze talentvolle jongeren strijden van 18 tot 20 september in Ahoy Rotterdam om de prijs van beste landenteam in hun vakgebied. ECABO-adviseur Ron Creutzburg is benoemd tot 'chief expert' voor het ICT-toernooi.

In elk team zitten ICT'ers met verschillende expertises. Naast een projectmanager kent elk team een Cisco-, een Open source- en een Microsoft-specialist. In het Nederlandse team zijn dat respectievelijk Linsey Beijers (ROC Ter Aa), Mehenderd Bharos (ROC Kop van Noord Holland), Bart Jaminon (ROC De Leijgraaf) en Dwayne Valkenburg (ID College). Tijdens EuroSkills 2008 wordt niet alleen hun vakkennis op de proef gesteld, maar ook hun vermogen tot samenwerken en improviseren.

Abu Dhabi

Inmiddels zijn de teams zich al goed aan het voorbereidingen op EuroSkills. In maart versloeg het Hongaarse team het Nederlandse team tijdens een vriendschappelijk toernooi. Daarnaast heeft het Nederlandse team in Abu Dhabi op uitnodiging van onder meer de Verenigde Arabische Emiraten demonstraties gegeven van het nieuwe Nederlandse beroepsonderwijs. In de Golfstaten draait het vooral om technisch vakmanschap en is men benieuwd hoe competenties als samenwerken en prioriteiten stellen worden beoordeeld.

Chief expert

Ron Creutzburg zorgt er straks in Rotterdam als chief expert voor dat alles op rolletjes verloopt. Hij is eindverantwoordelijk voor het gehele verloop van het toernooi, van het ontwerp van de opdrachten, de wedstrijdvloer en de planning tot en met de beoordeling. Die beoordeling ligt in handen van een twintigkoppige jury die afkomstig is uit dezelfde landen als de deelnemende teams.

Aan EuroSkills 2008 doen straks meer dan 400 jongeren mee uit 31 landen. Ze strijden om de titel beste vakman/vakvrouw van Europa. In totaal zijn zo'n 50 vakgebieden vertegenwoordigd op het toernooi. Voor meer informatie www.euroskills2008.nl.

Hoofdsponsors van de wedstrijd voor het beste ICT-team zijn Loket MBO-ICT en NewLevel/Twice. Sponsors zijn Cisco, Fast Lane, Microsoft en WenS ICT.





http://www.euroskills2008.eu/nl