PvdA Rotterdam


Voor Bergpolder is een betere toekomst mogelijk.

Vr 27 Jun 2008 - Kees van Dongen
Voor Bergpolder is een betere toekomst mogelijk.

PvdA en Groenlinks hebben een gezamenlijke visie geformuleerde over economisch profiel voor Bergpolder.
Het verhaal gaat niet over het opknappen van pleinen en groen. Politiek steunen de beide partijen uiteraard de goede voornemens uit de vogelaar gelden, maar er moet nog iets gebeuren. Iets voor een nog langere periode. Alleen het opknappen van de buurt is geen garantie dat de wijk leefbaarder wordt. De wijk wordt leuker en mooier van het opknappen van de buitenruimte, maar verandert niet economisch gezien.

Wat de notitie uitlegt zijn mogelijkheden om economisch een betere wijk van Bergpolder te maken. Als het kan ook milieuvriendelijker. Vaak verhuizen bewoners uit Bergpolder, nadat het inkomen gestegen is. Bergpolder is zodoende een tijdelijke woonplek. Dat is jammer. Aan de winkels van Bergpolder is soms te zien, dat het economisch moeilijker gaat. Op de lange termijn is dat niet goed. De PvdA en Groenlinks willen helpen bij een betere toekomst van Bergpolder.

Bergpolder heeft gelukkig veel aantrekkelijke kanten, die een opleving mogelijk maken. Er is groen, een zwembad, de Diergaarde vlakbij, scholen, vlak bij uitvalswegen. Randstadrail op loopafstand. Kortom een wijk met heel veel mogelijkheden. Een wijk met unieke kansen. Waar wachten wij nog op?

De uitdaging ligt er om een pakket aan maatregelen in te zetten in Bergpolder, die het economische draagvlak van de wijk verstevigen en de kansen benutten.

Er zijn maatregelen nodig die de kwaliteit van de woningvoorraad verbetert en de luchtkwaliteit in het gebied zal verbeteren. Het streven is hogere inkomens vasthouden. Vasthouden, versterken van een doelgroep startende ondernemers ( IT, administratie kantoor, vormgevers, etc. ) Faciliteren door de overheid en toestaan van samenvoeging woningen.
Hierbij dient de bewaking van sociale aspecten steeds leidend te zijn.