Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Van Beuningenstraat krijgt postzegelpark

Persbericht
Datum: 27 juni 2008

De speelplaats aan de kop van de Van Beuningenstraat is uitverkoren als één van de vijf 'postzegelparken' die binnenkort met geld van de stad Amsterdam worden opgeknapt. Stadsdeel Westerpark gaat in overleg met de buurt een plan uitwerken om deze veel gebruikte speelplaats groener en aantrekkelijker te maken voor alle bewoners.

Een onafhankelijke jury heeft uit 22 voorgedragen locaties in heel Amsterdam vijf rust- en speelplekken geselecteerd die een bijzondere rol vervullen in hun buurt. Het gaat om kleine groene oases en speelterreintjes die door de stadsdelen zijn aangemerkt als vergeten of slecht onderhouden plekken van rust en recreatie. Buurtbewoners konden in de afgelopen weken hun stem uitbrengen op hun favoriete postzegelpark. De jury heeft gekeken naar de ingediende voorstellen voor een opknapbeurt. De steun van de buurt woog zwaar mee in de uiteindelijke keuze. Maar ook de motivatie van de betrokken stadsdelen om de postzegelparken een facelift te geven, moest hen overtuigen. De meerwaarde die een plan oplevert voor de buurt gaf de doorslag, zo stelden de juryleden Simon Vinkenoog, Ronald Hooft en Hetti Willemse vrijdagmorgen bij de prijsuitreiking.

Vier kinderen uit de Van Beuningenstraat namen de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Marijke Vos van de gemeente Amsterdam. Zij vertelden dat ze graag willen dat hun vrijplaats geschikt blijft voor voetbal. We vinden het ook leuk als er een plek is om te zitten. Het plein is van iedereen. Buurtbewoonster José Beurskens kijkt uit op de speelplaats. Ondanks het asfalt en het achterstallig onderhoud wordt de ruimte volgens haar intensief gebruikt door mensen van alle leeftijden. José: De hele buurt leefde mee met de prijsvraag. Dit is Westerpark op zijn best. We hopen dat er snel wordt begonnen met de opknapbeurt, want met wat meer groen en gevarieerde speeltoestellen wordt het een prachtplek voor ons allemaal.

Het Stadsdeel Westerpark gaat binnenkort in gesprek met omwonenden en gebruikers van de speelplaats over een nieuwe inrichting van het prijswinnende postzegelpark. Dirk de Jager, lid van het Dagelijks Bestuur en aanwezig bij de prijsuitreiking, ziet de onderscheiding voor de speelplaats in de Van Beuningenstraat als bewijs dat de wensen voor meer groen, voor speelruimte én rustplekken in de stad goed met elkaar zijn te combineren, ook op relatief kleine plekken tussen de woonblokken.