Ingezonden persbericht

Marc Dierckx benoemd tot Global Business Unit President

De Lage Landen Office Equipment

Eindhoven, 27 juni 2008 - De Lage Landen International BV, een internationale aanbieder van hoogwaardige programma's op het gebied van activafinanciering, benoemt Marc Dierckx tot Global Business Unit president van De Lage Landen's office equipment business unit. Hij volgt William F. Stephenson op. Stephenson is onlangs benoemd tot Global Chief Commercial Officer en trad daarmee toe tot de Executive Board van De Lage Landen International B.V.

In zijn nieuwe rol is Dierckx wereldwijd verantwoordelijk voor De Lage Landen's vendor finance activiteiten binnen het office equipment segment. "Ik ben er trots op dat de Executive Board mij de verantwoordelijkheid van deze functie toevertrouwt," zegt Dierckx. "De Lage Landen begon ooit als een kleine, lokale financiële dienstverlener. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een partij van internationale naam en faam op het gebied van activafinanciering en hebben we meer dan 30 jaar ervaring binnen het office equipment segment opgebouwd. Ik zie het als een uitdaging om deze prestaties verder uit te bouwen en om onze positie als 'Best in Class' partner voor office equipment fabrikanten en distributeurs te versterken. Een uitdaging die ik graag, samen met mijn management team en alle collega's binnen de office equipment business unit wereldwijd, aanga."

Reeds vóór zijn indiensttreding bij De Lage Landen, kon Dierckx bogen op uitgebreide ervaring binnen de branche. Hij vervulde verscheidene senior management posities bij Lanier Europe Finance. Gedurende zijn laatste drie jaar bij Lanier, was hij mede-verantwoordelijk voor de transitie van Lanier Europe naar de Ricoh Group, wereldwijd marktleider op het gebied van kantoorautomatisering. Dierckx is afgestudeerd aan de EHSAL Universiteit in Brussel in zowel accountancy als tax. Daarnaast rondde hij het senior management programma aan de Vlerick Business School af.

-- end --

Voor meer informatie (