Gemeente Nuenen


Brons voor Jan en Maria Renders, kantinebeheerders bij RKVV Nederwetten

Op donderdagochtend 26 juni 2008 om 11.00 uur ontvingen Jan en Maria Renders de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Loco-burgemeester drs. J.M. Ebberink verrichtte de uitreiking aan dit kantinebeheerdersechtpaar van voetbalvereniging RKVV Nederwetten in de kantine van de club. Donderdagavond was de laatste avond dat Jan en Maria actief waren als kantinebeheerders en voor hen was er een afscheidsfeest georganiseerd.

Gedurende 17 jaar hebben Jan en Maria Renders met veel enthousiasme en vakbekwaamheid het kantinebeheer gevoerd over de kantine van RKVV Nederwetten. Iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in het seizoen waren ze present. En iedere maandagochtend werd er grondig schoongemaakt. Omwille van de clubkas werd er op de kleintjes gelet en deden zij inkopen bij verschillende winkels met aanbiedingen. In de afgelopen 17 jaar heeft dit echtpaar zich zeer gastvrij opgesteld en waren zij gastheer en gastvrouw voor vele dorpsgenoten en bezoekers van de bezoekende clubs.

De voetbalvereniging RKVV Nederwetten bestaat sinds 1965, dus al bijna 43 jaar. In 1983 zijn het clubhuis en de kleedlokalen gebouwd. De voetbalvereniging heeft een prachtige accommodatie en een gezellige huiselijke kantine. De vereniging organiseerd veel evenementen en dat maakt het voetballen bij `blauw-wit' in kerkdorp Nederwetten, met bijna 800 inwoners, zo aangenaam.

Voor de jarenlange verdiensten van het kantinebeheerdersechtpaar Jan en Maria Renders, wil het gemeentebestuur uit naam van de gehele bevolking, zijn waardering en erkentelijkheid uitdrukken in BRONS.