Gemeente Zwartewaterland


Duikteam Zwartewaterland tengevolge van onderzoek niet operationeel

Regio neemt waar voor duikersploeg

Bij een onderzoek naar aanleiding van het duikincident in de gemeente Kampen, waarbij een duiker van het duikteam Zwartewaterland onwel werd, is apparatuur van dit duikteam voor onderzoek meegenomen. Burgemeester Arco Hofland van Zwartewaterland vindt dat het duikteam thans niet op een verantwoorde manier kan worden ingezet. Na overleg met de Regio IJssel-Vecht is besloten dat de andere duikploegen van de Regio IJssel-Vecht voor het duikteam Zwartewaterland zullen invallen, wanneer dat nodig mocht zijn.

Het onderzoek van de Arbeidsinspectie werd ingesteld in het kader van de gebruikelijke procedure nadat een lid van het duikteam dinsdagavond bij het zoeken naar een 80-jarige watersporter in de problemen was gekomen. Bij het naar boven komen kreeg hij water binnen. De duiker werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon de volgende morgen naar huis terugkeren.

De hulp van onder meer de duikploeg Zwartewaterland werd ingeroepen vanwege het te water raken van een watersporter in het water van een voormalig zandwinninggat naast de IJssel. De man voer dinsdagavond met zijn pleziervaartuigje tegen 19:00 uur op het 15 meter diepe water. Hij viel overboord, waarna de bemanning van een aangemeerd vrachtschip de hulpdiensten alarmeerde. Verscheidene hulpdiensten zijn bij de zoekactie betrokken, waaronder het duikteam Zwartewaterland.

Hasselt, 27 juni 2008

Voor nadere informatie:
J. Jongsten, waarnemend algemeen commandant, tel. 038 385 31 75 of 06 124 502 04
E. Beens-van Schothorst, communicatieadviseur, tel. 038 - 385 31 32