Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 27 juni 2008

AZ en gemeente plaatsen hekwerk tegen overlast

Los van alle voordelen van het in 2006 geopende DSB Stadion, ondervonden de bewoners van de nabij gelegen Huibert Pootlaan / Vondelstraat op wedstrijddagen veel hinder van wildplassen en fietsparkeren. In overleg met de buurt hebben de gemeente Alkmaar en AZ deze week een hek geplaatst.

Doordat de flats langs de Vondelstraat aan een grasveld liggen, kiezen veel fietsers deze plek uit om hun fiets te parkeren. Ook is er sprake van wildplassen. De vereniging van eigenaren van de Huibert Pootlaan is eigenaar van het terrein en heeft de gemeente en AZ gevraagd het fietsparkeren en het wildplassen tegen te gaan.

AZ en de gemeente Alkmaar hebben vanuit het buurtgericht samenwerken maatregelen getroffen om deze hinder vanaf komend seizoen te verhelpen door aan de Vondelstraat een hekwerk te plaatsen. Op deze manier hopen alle partijen om overlast in het vervolg te voorkomen. Het hekwerk (circa 300 meter) werd deze week geplaatst. Op een later moment wordt er een haag omheen gemaakt zodat er geen fietsen tegenaan gezet worden. In ieder geval is alles ruim voor aanvang competitie gereed. Het hekwerk en de haag zijn door gemeente en AZ bekostigd.

AZ verzoekt de supporters van AZ om hun fietsen op de daarvoor bestemde plaatsen te parkeren en ongewenst gedrag als wildplassen achterwegen te laten.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Jordens (gemeente Alkmaar), tel 072-548 8934 of Iman Biesheuvel (AZ), tel. 072 - 547 8041.


-----------------------


---- --