Ingezonden persbericht



Alitalia Persbericht

ENAC Nationale Vereniging voor Luchtverkeer
(Ente Nationale per l'Aviazone Civile)
Situatie Alitalia is verbeterd, zomerseizoen gaat goed!

"De situatie van Alitalia is beter geworden", volgens de president van de ENAC de heer Vito Riggio. "Zowel de punctualiteit als de load factor zijn verbeterd." Daarnaast zijn er 2 positieve financiële ontwikkelingen: de lening van 300 miljoen Euro en de aanwezigheid van een bedrijfsadviseur, 2 elementen welke een betere toekomst voor Alitalia garanderen.
Deze lening draagt bij aan een gegarandeerde bedrijfscontinuiteit van Alitalia tot minimaal het einde van het jaar. Ook de bedrijfsresultaten zijn sterk verbeterd mede doordat de reserveringen voor de zomer weer aantrekken. De laatst toegevoegde route van Rome naar Los Angeles, gestart per 01 juni j.l, heeft een prognose van 94 %.

Alitalia meest punctuele Airline
Volgens de AEA (Association of European Airlines) heeft Alitalia de eerste vier maanden van dit jaar twee punten zeer sterk verbeterd ten opzichte van 2007: Vluchtpunctualiteit en flight regularity.

Vluchtpunctualiteit:
Van januari tot april dit jaar is het percentage vluchten wat aankomt, met maximaal 15minuten afwijking van de schematijd, maar liefts 83.1%! Ter vergelijking; KLM haalt 64.7%, Air France
82.1%, Iberia 80.4% en Lufthansa 80.8%. Het gemiddelde van de AEA was 78.5%.

Operational regularity
Dit cijfer toont aan dat onze betrouwbaarheid zeer hoog is. Van alle geplande vluchten is 98.4% ook daadwerkelijk uitgevoerd zonder onregelmatigheden, tegenover Air France 98.2%, British Airways 96.9% en KLM 98.2%. Het volledige overzicht kunt u hier downloaden.

Alitalia Nederland - Evert van de Beekstraat 9 - Triport 1 / 4e etage
1118 CL Schiphol - Tel. 020-5754920 - Fax 020-5754907 - www.alitalia.nl


---- --